Türkçe dua okunur mu?

İçindekiler:

  1. Türkçe dua okunur mu?
  2. Dua her dilden edilebilir mi?
  3. Namaz Sureleri Türkçe okunabilir mi?
  4. Dualar hangi dilde?
  5. Kur'an ı Kerim'i Türkçe okumak sevap mı?

Türkçe dua okunur mu?

Farklı bir dil ile namazda sure ya da dua okumak, namaza engeldir. Tercümesi kesinlikle Kuran-ı Kerim yerine geçemez. Ancak namaz kılmadığımız durumlarda duayı elbette Türkçe okuyabiliriz.

Dua her dilden edilebilir mi?

Dua etmenin bir çok farklı yolları vardır. Konuşma nimeti verilen insan başta dil ile olmak üzere hal diliyle de, gönül diliyle de, düşüncelerinden geçirmekle de dua edebilir.

Namaz Sureleri Türkçe okunabilir mi?

İlahiyatçı Mehmet Paksu bugün "“Ben sureleri Türkçe okumak istiyorum, anlamıyorum, ben Türküm o halde Türkçe okumak istiyorum" diye soran bir okurunu cevaplamış. "Namaz bir ibadettir. ... Namazın rükuunu ve secdesini değiştiremediği gibi, namazlarda okunan sureleri, tesbihleri, tekbiri ve diğer duaları da değiştiremez.

Dualar hangi dilde?

Arapça dˁw kökünden gelen duˁāˀ دعاء "çağrı, yardıma çağırma, tanrıya yakarma" sözcüğünden alıntıdır. davet maddesine bakınız.

Kur'an ı Kerim'i Türkçe okumak sevap mı?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Türkçe ibadet tartışmalarına açıklık getirdi. Yılmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun ''ibadetin bugüne kadar uygulanageldiği biçimde yapılması gerektiği'' kararına vardığını ancak Kuran'ın Türkçe okunmasının çok sevap olduğunu bildirdi.