Bekunis hap ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bekunis hap ne işe yarar?
  2. Ishalde kilo kaybı olur mu?
  3. Dulcolax kilo verdirir mı?
  4. Hangi hastalıklar daha çok zayıflatır?
  5. DULCOLAX her gün kullanılır mı?

Bekunis hap ne işe yarar?

BEKUNS 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulur. BEKUNS, bağırsak mukozasına direkt etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını arttırır, su ve elektrolit salgılanmasını engeller. Bu etkiler ile dışkının yumuşatılması ve atılması sağlanır. BEKUNS kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılır.

Ishalde kilo kaybı olur mu?

8. Aşırı kilo kaybı İshalin iki veya üç gün içinde geçmeyip kronikleştiği durumlarda birkaç gün içinde (normalin üstünde) kilo kaybedilmesi ciddi bir enfeksiyon, inflamatuar bağırsak hastalığı, çölyak hastalığı gibi bir sorunun varlığını gösteren işaret olabilir.

Dulcolax kilo verdirir mı?

DULCOLAX® kilo vermeye yardımcı olmaz.

Hangi hastalıklar daha çok zayıflatır?

Kilo kaybının en önemli nedenleri arasında ilk akla gelen rahatsızlık kanser hastalığıdır. Hipertiroidi, şeker hastalığı, kalp yetmezliği, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, böbrek üstü bezinin yetersiz çalışması ise diğer kilo kaybındaki faktörlerdendir.

DULCOLAX her gün kullanılır mı?

Bütün yumuşatıcı ilaçlarda olduğu gibi, DULCOLAX®, kabızlığın nedeni araştırılmaksızın sürekli olarak her gün ya da uzun dönemler boyunca kullanılmamalıdır. Uzun süreli ya da aşırı kullanım, sıvı ve elektrolit dengesizliğine ve kanda potasyum eksikliğine yol açabilir.