Voleybol alan ölçüleri ve oyun kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Voleybol alan ölçüleri ve oyun kuralları nelerdir?
  2. Voleybolda her set kac dakika?
  3. Voleybol maçı hangi atış ile başlar?
  4. Voleybolun saha ölçüsü nedir?
  5. Voleybolda netice seti kaçıncı sayıda biter?
  6. Voleybol oyunu nasıl başlar?
  7. Voleybol kac metre?

Voleybol alan ölçüleri ve oyun kuralları nelerdir?

Voleybol saha ölçüleri 18 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde bir dikdörtgendir. Bu dikdörtgeni tam ortasından ayıran bir voleybol filesi vardır. Voleybol filesinin yüksekliği erkeklerde 2.43 metre, kadınlarda 2.24 metredir. Bu file, voleybol sahası alanını 9'ar metrekarelik iki eşit kareye böler.

Voleybolda her set kac dakika?

Voleybol da süre yoktur. Voleybol set adı verilen 25'er sayılık periyotları kazanarak elde edilir. Her bir set 25 sayı eder. 3 set elde etmiş bir takım maçtan yada müsabakadan galip ayrılır.

Voleybol maçı hangi atış ile başlar?

Voleybol sahasının ortasında alanı iki eşit parçaya bölmüş olan bir file yer almalıdır. Standartlara uygun yumuşak bir voleybol topu olmalıdır. Voleybol maçı servis atışı ile başlar. Bir takımın sayı kazanması için topu rakip takım sahasına göndermesi gereklidir.

Voleybolun saha ölçüsü nedir?

Voleybol Saha Ölçüleri Nelerdir? Sahanın uzunluğu 18 metre genişliği ise 9 metredir. Sahanın orta çizgisinde serbest bölge diye adlandırılan yer 3 metredir.

Voleybolda netice seti kaçıncı sayıda biter?

Voleybolda 5 set vardır. 5 set üzerinden 3 set kazanıldığında maç bitmiş olur. Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar.

Voleybol oyunu nasıl başlar?

Voleybol maçı servis atışı ile başlar. Bir takımın sayı kazanması için topu rakip takım sahasına göndermesi gereklidir. Atılan top zemine değerse sayı kazanılmış olur. Voleybolda rakip takım sahasına atılan top eğer dışarıya giderse sayı rakip takımın olur.

Voleybol kac metre?

Voleybol sahalarının ölçüleri, uzunluğu 18 metre uzunluğunda, genişliği ise 9 metre uzunluğundadır. Voleybol sahasının orta çizgisinden serbest bölge olarak bilinen bölge 3 metre uzunluğunda konumlandırılır. Yani toplam uzunluk şöyledir 3+3=6 metredir.