Kek margarinle yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Kek margarinle yapılır mı?
  2. Kekin içine margarin konur mu?
  3. Keke ne kadar yağ konur?
  4. Keke sıvı yağ yerine ne konulabilir?
  5. Kek fırında hangi ayarda pişer?
  6. Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?

Kek margarinle yapılır mı?

Margarinli Pastane Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Üzerine sütü ve eritilmiş margarini ekleyin ekleyin homojen kıvama gelince un kabartma tozu vanilyayı ekleyip iyice karışana kadar mikserde çırpmaya devam edin. İstenilen kıvama gelince arzu ettiğiniz kakao drop yada üzümleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş kalıba alın.

Kekin içine margarin konur mu?

Kek yapımında sıvı yağ veya margarin de kullanılabilir. Margarin kullanılacaksa yumuşak olmalıdır. Margarin yumuşak değilse tava içinde tam eritmeden kullanılabilir. ... Keki daha az yağlı yapmak istiyorsanız, tarifte kullanılan yağ miktarını azaltıp, azalttığınız yağ miktarının yarısı kadar yoğurt ilave edin.

Keke ne kadar yağ konur?

Sade bir kek hamurunu yaparken temel malzemeler 4 yumurta, arzu edildiği kadar şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve bir paket hamur kabartma tozudur.

Keke sıvı yağ yerine ne konulabilir?

Evde sıvı yağ olmadığında ve tatlı bir kek harcı yapımında zeytinyağı kullanmak istiyorsanız, kekinizin dokusunun bir miktar değişeceğinden bahsedelim öncelikle. Zeytinyağlı kekler puf puf kabarmıyor, daha tok bir kıvamları oluyor. Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar.

Kek fırında hangi ayarda pişer?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?

Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.