Polis arabaları kaç beygir?

İçindekiler:

  1. Polis arabaları kaç beygir?
  2. Polis 2 silahını görevde kullanabilir mi?
  3. Ambulans ne renk?
  4. Kaymakam plakası nasıl olur?
  5. 4 yıldızlı plaka kime ait?
  6. Ihraç olan polisin silahı ne olur?
  7. Uzman çavuşlar ne zaman silah alır?

Polis arabaları kaç beygir?

315 km hıza ulaşabilen araçta 545 beygir güç üreten V6 motor bulunuyor. 6.3 litre motorun 539 beygir güç ürettiği Mercedes-Benz SLS AMG, 0-100 km hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlıyor. Hibrid BMW i8 249 km hıza ulaşıyor.

Polis 2 silahını görevde kullanabilir mi?

En son çıkan Polis disiplin hükümlerini düzenleyen 682 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de; ikinci silah ile göreve çıkılması durumunda verilecek bir ceza yaptırımı bulunmamaktadır. Sonuç olarak ikinci silahınızla görevinize çıkabilirsiniz.

Ambulans ne renk?

Kırmızı şeritli ambulanslar, her türlü acil müdahalede bulunma yetkisine sahip tam donanımlı ambulanslardır. Mavi şeritli ambulanslar ise hasta nakil işlemlerini yapılmak üzere hizmet veren ambulanslardır.

Kaymakam plakası nasıl olur?

Genellikle Kaymakam plakaları KIRMIZI PLAKA diye adlandırılan plakalardandır. Ana gövde rengi kırmızıdır. Çerçeve çıtası harf ve rakkamlar sarı pirinçtir. Diğer plaka şekli ise ana gövde rengi reklefte beyaz kasa çerçevesi, harf ve rakkamlar kırmızı renktedir.

4 yıldızlı plaka kime ait?

4 yıldızlı makam aracı olarak karşımıza çıkan araçlar Genel Kurmay başkanlığı için tahsis edilmiş araçlardır. 2 yıldız kırmızı plaka Tümgeneral için tahsis edilmiş makam aracında bulunur. 3 yıldızlı plaka ise Korgeneral'e ait makam aracında bulunur.

Ihraç olan polisin silahı ne olur?

Meslekten çıkarılan veya memuriyetten ihraç edilen personel ile asaleti tasdik olmadan herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılan personelden satışı yapılan zati demirbaş tabanca geri alınır.

Uzman çavuşlar ne zaman silah alır?

Hizmet süresinin ilk 5 ayını tamamlayan uzman erbaşlara, bir adet yerli üretim ordu tipi tabanca ve bir kutu mermi verilecek.