Sinüzit hangi organın hastalığıdır?

İçindekiler:

  1. Sinüzit hangi organın hastalığıdır?
  2. Sinüzit neyi etkiler?
  3. Rüzgarlı hava sinüziti tetikler mi?
  4. Sinüziti ne rahatlatır?
  5. Sinüziti önlemek için ne yapılır?

Sinüzit hangi organın hastalığıdır?

Sinüzit yüz kemiklerinin içerisindeki boşlukların iltihaplı doku ile dolmasından ortaya çıkan hastalıktır. Burun tıkanıklığı, sarı-yeşil renkte burun akıntısı, geniz akıntısı, baş ağrısı ve koku almada güçlük ile kendisini göstermektedir.

Sinüzit neyi etkiler?

Koyu burun akıntısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, yüzde dolgunluk hissi, tat-koku kaybı ve ateş akut sinüzitin klinik tanısında yer alan majör kriterleri oluşturur. Minör kriterler arasında ise baş ağrısı, kulak ağrısı, ağız kokusu, diş ağrısı ve halsizlik yer alır.

Rüzgarlı hava sinüziti tetikler mi?

Rüzgara maruz kalmayın: Rüzgarda maruz kaldığımız hissedilir ısı değişikliği ve kuru havayı solumak sinüzit riskini artıran bir diğer nedeni oluşturuyor Bu nedenle rüzgarlı havalarda ağız ve burnunuzu kapalı tutarak burnun kurumasını önlemeniz ve soğuğa maruz kalmaktan kaçınmanız çok önemli.

Sinüziti ne rahatlatır?

Kekik yağı: Kekik, çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinden dolayı sinüzite iyi gelen bitkilerdendir. Kekik yağını, günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla damlatarak ya da suyunuza da damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sinüzit ağrılarınız için kekik çayı da içebilirsiniz.

Sinüziti önlemek için ne yapılır?

SİNÜZİTİ ENGELLEMEK İÇİN BU ÖNERİLERE KULAK VERİN Kalabalık ve kapalı ortamlarda yaşıyorsanız odaları havalandırın, Hasta olan kişilerden uzak durun. Vücut direncinizi artırmak için beslenme ve sıvı tüketiminize özen gösterin. Grip aşısı olun. Vücudunuzu sıcak tutun.