Kestane Pisirimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kestane Pisirimi nasıl yapılır?
  2. Fırında kestane nasıl kızartılır?
  3. Kestane kabuğu nasıl kolay çıkar?
  4. Fırında kestane hangi ayarda?
  5. Kestane derin dondurucuya konur mu?
  6. Tavada kestane nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Kestane Pisirimi nasıl yapılır?

Kestane fırında pişirilebilen bir yiyecektir. Fırında kestane pişirmek için güzelce yıkadığınız kestanelerin üzerine çizik atınız. Fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika boyunca kestanelerinizi pişiriniz. Fırında kestane pişirme işlemi için fırın sıcaklığı 1 derece arasında olmalıdır.

Fırında kestane nasıl kızartılır?

Fırında kestane yapmak için öncelikle yine kestanelerinizi yıkayın ve daha önce tavada yaptığınız gibi “+” şeklinde çizik atın. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 20 dakika boyunca fırında kaldıktan sonra sıcak sıcak yiyebilirsiniz.

Kestane kabuğu nasıl kolay çıkar?

İşte kestanenin kabuğunu en kolay soyma şekli; Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz...

Fırında kestane hangi ayarda?

Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!

Kestane derin dondurucuya konur mu?

- Kabı derin dondurucuya yerleştirin. - Bu şekilde kestaneler bir ay boyunca buzdolabında sağlıklı şekilde tutulabilir. ... Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.

Tavada kestane nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Tavada Kestane Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kestaneler yıkanıp kurulanıp enine güzelce çizilir.
  2. Teflon tava orta ateşte güzelce ısıtılır ve kestaneler tavaya alınır (kestaneler üst üste gelmeyecek bu yüzden tavanın boyutu kestane miktarınıza göre olmalı)
  3. Kestanelerin üzerine suyu dökmeyiniz .
Daha fazla öğe...