Serum nedir tanımı?

İçindekiler:

  1. Serum nedir tanımı?
  2. Serum ve plazma farkı nedir?
  3. Vitamin serumu kilo aldırır mı?
  4. Serum pıhtılaşma faktörleri içerir mi?

Serum nedir tanımı?

Kan pıhtılaşınca bu pıhtılaşan kısımdan ayrılarak üstte kalan sarımtırak, saydam bir sıvı vardır ki işte serum budur. Bir litre kanda 400 gram serum bulunur. ... Bozulup kesilmiş sütün üstüne çıkan suya da serum denir. Kan bileşiminin geçişme (osmos) koyuluğunda olan tuzlu su da fizyolojik serum diye anılır.

Serum ve plazma farkı nedir?

Serumun plazmadan farkı, serum içerisinde fibrinojenin bulunmamasıdır. Serum elde edilmesi için kana herhangi bir madde ilave etmeksizin pıhtılaşması beklenir ve ardından dinlendirilerek yada santrifüj edilerek pıhtının (hücresel kısım) dibe çökmesi sağlanır. % 45 ini oluşturan katı bölümü kan hücrelerinden oluşur.

Vitamin serumu kilo aldırır mı?

Doğal yollarla sebzelerden, meyvelerden ve benzeri besinlerden aldığımız vitaminler kilo aldırmazlar fakat dolaylı yollardan (hap, iğne vb.) alınan vitaminler daha fazla enerji ihtiyacı meydana getirdiğinden dolayı vücudun kalori alma ihtiyacını arttırır.

Serum pıhtılaşma faktörleri içerir mi?

Pıhtılaşması önlenmiş kanda eritrositlerin çökme hızı, klinikte sedimantasyon (E.S.R.) olarak tanımlanır. pıhtılaşma faktörlerini içermez. Bilirubin ve karotenler seruma sarı renk verirler.