Jinekoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Jinekoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
  2. Jinekolojik rahatsızlık nedir?
  3. Jinekolog memeye bakar mi?
  4. Kadın yumurtalıklarına nasıl bakılır?
  5. Jinekolojik muayene can acıtır mı?

Jinekoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

Kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalı olan jinekoloji ile ilgilenen ve bu eğitimi almış olan uzman hekimlere de jinekolog denir. Jinekolog, rahim ağzı, fallop tüpleri, yumurtalıklar, uterus, vajina ve vulva içeren kadın üreme sisteminde uzmanlaşmış bir cerrahtır.

Jinekolojik rahatsızlık nedir?

Jinekolojik olarak kabul edilen hastalıklar; 3 ana bölüme ayrılarak incelenmektedir. Bunlar; ”Tümörler”, ”İnfeksiyonlar” ve ”Doğum sonrası bozukluklar”dır. Bu türden olan hastalıklar; kadın yumurtalıklarını, yumurtanın taşımakta olduğu fallop tüplerini, rahmi ve kadın üreme dış organlarını ilgilendirmektedir.

Jinekolog memeye bakar mi?

Sevgili okuyucumuz, jinekolojik muayenin bir parçası da memelerin muayenesidir. Burada memede ele gelecek kitlenin araştırılması yanında (Meme kanserinin erken teşhisi için her kadın doğum uzmanı memeleri muayene etmeli), meme ucundan süt veya benzer bir akıntının olup olmadığının araştırlmasıdır.

Kadın yumurtalıklarına nasıl bakılır?

Alttan yapılan ultrason (Vajinal ultrason) Vajina ve rahim ağzı spekulum muayenesi sonucunda net olarak değerlendirilir, elle yapılan muayene ile de rahim ve yumurtalıklar hakkında fikir edinilir.

Jinekolojik muayene can acıtır mı?

Vajinal muayene (alttan muayene) ağrılı mıdır? Jinekolojik vajinal muayanene ağrısız bir muayene metodudur. Ancak hem bölgenin mahrem bir bölge olması hemde kadınların duruma psikolojik yaklaşımları muayeneyi bir sorun haline dönüştürebilmektedir. Vajina etrafındaki kaslar son derece orgazm esnasında istemsiz kasılır.