Açelya nasıl ortamı sever?

İçindekiler:

  1. Açelya nasıl ortamı sever?
  2. Açelya kaç günde bir sulanır?
  3. Açelya çiçeği neyi temsil eder?
  4. Açelya çiçeği hangi mevsimde açar?

Açelya nasıl ortamı sever?

Tomurcukları çiçek verdiği zaman bir oda içinde en fazla 1 ay kalabilir fakat bulunduğu mekanın aşırı soğuk veya aşırı sıcak olmaması gerekmektedir. Açelya bitkisi ılık ortamları sever. Gün ışığı gören fakat kapalı olmayan havadar ama hava akımı olmayan ortamlarda en güzel halini alır.

Açelya kaç günde bir sulanır?

Açelya çiçeği yaz aylarında hafta da en az iki defa saksı üsttün de sulanmalıdır. Kış aylarında ise hafta bir kere yine saksı üsttün de sulanmalıdır. Toprağın tamamına suyun kavuştuğuna emin olun. Yaz aylarında çiçeği sularken pazartesi ve Perşembe günleri sulamaya özen gösterin.

Açelya çiçeği neyi temsil eder?

Görünümü itibariyle çok güzel olan bu çiçek, kokusuz bir şekilde yetişmektedir. Gösterişli çiçekleri bulunan açelya çiçeğinin anlamı; aşık olunan kişiye erişmenin çok zor olduğu zamanlarda, ona karşı duyulan özlem ve acı şeklinde tanımlanabilir. Açelya çiçeği sevgiliye özlem duymayı temsil eder.

Açelya çiçeği hangi mevsimde açar?

AÇELYA NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? * Açelyanın çiçeklenme sezonu aslında ilkbahardır ama kış aylarında cazip kılmak için üreticiler sıcak seralarda üretirler.