Iran kedileri kaç lira?

İçindekiler:

  1. Iran kedileri kaç lira?
  2. Saf İran kedisi nasıl anlaşılır?
  3. İran kedisi nasıl oluştu?
  4. Iran kedisi ömrü ne kadar?
  5. Çinçila kaç lira?
  6. Çinçilla nerede yaşar?

Iran kedileri kaç lira?

İran Kedisi ortalama yavru kedi fiyatları 1,000 lira ve 3,000 lira fiyat bandında değişmektedir.

Saf İran kedisi nasıl anlaşılır?

Show türü İran kedisi; düz burun, küçük kulaklar ve büyük kahverengi gözler gibi özelliklere sahip. Vücudu geniş, kısa ve kuyrukları kuş tüyünü andırıyor. Geleneksel İran kedilerinin ise burunları normal uzunlukta, Show türü İran kedisi gibi basık burunlu değil. Her iki tür de uzun ve göz alıcı tüylere sahip.

İran kedisi nasıl oluştu?

İran kedisi kökeni Adından da anlaşılabileceği gibi Fars kedisi olarak da anılan İran kedisi İran kökenli bir kedi ırkı ve dünyaya da buradan yayılmış. İlk İran kedilerini Horasan'dan alan Pietro della Valle İtalya'ya getirmiş, Ankara üzerinden yapılan bu yolculukla İran kedilerinin dünyaya dağılma süreci başlamış.

Iran kedisi ömrü ne kadar?

10 – 17 yılEsaret altında İran kedisi/Yaşam süresi Bu kediler ortalama 3-4 kilo ağırlığındadır. İRAN KEDİSİNİN ÖMRÜ NE KADAR? İran kedileri ortalama olarak 10-17 yıl yaşar.

Çinçila kaç lira?

Fiyatı 65 avro olan çinçillanın 75 eurodan işlem gören postundan üretilen kürk mantoların Avrupa ülkelerindeki fiyatı 10 bin eurodan başlayıp 300 bin euroya kadar çıkıyor. Çinçillalar, pet hayvanı olarak da kullanılıyor.

Çinçilla nerede yaşar?

Çinçilla (Chinchilla), çinçillagiller familyasının bir cinsi olan kemirgenlerdir. Kökeni aslen Güney Amerika olup, önceleri mavimsi boz postu yüzünden avlanmış ve neredeyse nesli tükenme aşamasına varmıştır. Bugün de ev ve kürk hayvanı olarak kullanılmaktadırlar.