Atatürk Bandırma'da ne yaptı?

İçindekiler:

  1. Atatürk Bandırma'da ne yaptı?
  2. Atatürk Bandırma Vapuru ile ne yaptı?
  3. Atatürk Bandırma Vapuru ile nereden geldi?
  4. Bandırma Vapuru şuan nerede?
  5. Mustafa Kemal Atatürk hangi tarihte Samsun'a ayak basmıştır?
  6. Bandırma Gemisi ne oldu?

Atatürk Bandırma'da ne yaptı?

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 9. Ordu Müfettişi (Mirliva) olarak kurmayları ile birlikte İstanbul'dan Samsun'a getiren Bandırma Vapuru, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir görev yaparak tarihteki yerini almıştır.

Atatürk Bandırma Vapuru ile ne yaptı?

Bandırma Vapuru, IX. Ordu Kıtaatı Müfettişliği görevini icra edecek olan Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını 'da Samsun'a ulaştıran ve Türk Millî Mücadelesinin Anadolu üzerinden başlatılmasında çok önemli bir görevi yerine getiren vapur olarak tarihimizdeki yerini almıştır.

Atatürk Bandırma Vapuru ile nereden geldi?

'da Bandırma Vapuru, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını alarak İstanbul'dan Anadolu'ya hareket etti. Tarihin en önemli dönüm noktalarından birine şahitlik eden Bandırma Vapuru'nun hikayesi İstanbul Karaköy İskelesi'nden başladı.

Bandırma Vapuru şuan nerede?

Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Samsun'un Canik ilçesinde bulunan ve tarihinde Bandırma Vapuru Müzesi adıyla açılan müze.

Mustafa Kemal Atatürk hangi tarihte Samsun'a ayak basmıştır?

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Mustafa Kemal Atatürk, 'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmış ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştı.

Bandırma Gemisi ne oldu?

1924 yılında Türkiye Seyrüsefain İdaresi tarafından hizmet dışı bırakılmıştır. 1925 yılında gemi Bozmacı İlhami isimli Türk armatöre satılmış, ve aynı armatör tarafından 4 ay içinde hurda olarak parçalanmıştır.