Kaçak kat nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Kaçak kat nereye şikayet edilir?
  2. İnşaat yasağı kime şikayet edilir?
  3. Ruhsatsız bina nereye şikayet edilir?
  4. Kaçak kat cezası ne kadar?
  5. Yere çöp atanı nereye şikayet edilir?
  6. Inşaat şikayet edilir mi?
  7. Inşaat gürültüsü şikayet edilir mi?
  8. Kaçak katlar ne olacak?
  9. Alo Çevre Hattı nedir?
  10. Alo 174 Gıda Hattı nedir?

Kaçak kat nereye şikayet edilir?

GÖREVLER - Alo 181. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

İnşaat yasağı kime şikayet edilir?

Alo 181, 153, 1, polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler. Bu bir işletme ise 40 bin liranın üzerinde ceza ödemek durumunda. Yeni yapılan binalarda sesle ilgili izolasyon yapmak zorunda müteahhitler.

Ruhsatsız bina nereye şikayet edilir?

Kaçak inşaat nereye şikayet edilir?: Kaçak inşaatın önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir yapıya başlanıyorsa, yapının dahil olduğu ilçe belediyesinin ilgili birimlerine bildirilebiliyor...

Kaçak kat cezası ne kadar?

Kaçak yapı tespiti durumunda yapı sahibine, yapı müteahhidine ve aykırılığı altı iş günü içerisinde idareye bildirmeyen fenni sorumlulara ceza verilebilir. ... Yukarıda sayılan tüm kriterler değerlendirildikten sonra sorumlulara 500 TL'den az olmamak şartıyla idari para cezaları verilmektedir.

Yere çöp atanı nereye şikayet edilir?

Çöp atanları Alo 181 hattına şikayet ediniz!

Inşaat şikayet edilir mi?

Belirtmiş olduğumuz inşaat çalışma saatleri yönetmeliğine uymayan inşaatları belediyelere şikayet etme hakkınız bulunmaktadır. Hatta hafta sonu belediyelerin kapalı olmasından dolayı çoğu durumda şikayetler polise de bildirilebilmektedir.

Inşaat gürültüsü şikayet edilir mi?

Hava, su, toprak, atık kirliliği gibi çevresel şikayetlerin yanı sıra gürültü şikayetlerini de ilgili birimlere ileten Alo 181 Çevre ve Şehircilik hattının gürültü şikayetini sonuçlandırdığı açıklandı.

Kaçak katlar ne olacak?

İlgili kanun maddesine göre kaçak yapı için para cezası verilmektedir. Yukarıda sayılan tüm kriterler değerlendirildikten sonra sorumlulara 500 TL'den az olmamak şartıyla idari para cezaları verilmektedir.

Alo Çevre Hattı nedir?

ALO 181 HATTI Çevre sorunları, hava, su ve toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, çevresel etki değerlendirme ve tabiat varlıklarıyla ilgili merak edilenler, Alo 181 hattından 24 saat kesintisiz öğrenilebilmektedir.

Alo 174 Gıda Hattı nedir?

ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.