Antalya'da hangi medeniyetler yaşamıştır?

İçindekiler:

  1. Antalya'da hangi medeniyetler yaşamıştır?
  2. Antalya efsaneleri nelerdir?
  3. Antalya kalesini kim yaptı?
  4. Antalya'da eskiden kimler yaşarmış?
  5. Yılan Kalesi Efsanesi Nedir?
  6. Antalya Kale var mı?
  7. Yılan kaleyi kim yaptı?
  8. Yılan Kalesi ismini nereden almıştır?
  9. Ölümsüzlüğün ilacını kim buldu?

Antalya'da hangi medeniyetler yaşamıştır?

Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetinde bulunan Antalya bu medeniyetlerin hiçbirine başkentlik yapmamıştır.

Antalya efsaneleri nelerdir?

Antalya'nın Mutlaka Bilmeniz Gereken 7 Şehir Efsanesi
  • 1- Titreyen Göl. ...
  • 2- Belkıs Efsanesi – Aspendos. ...
  • 3- Alanya Kalesi'nde Eleni'nin Göz Yaşları ...
  • 4- Noel Baba. ...
  • 5- Kaş'ta Uyuyan Dev Efsanesi. ...
  • 6- Yanartaş (Çıralı) Ve Belerophontes Efsanesi. ...
  • 7- Eğri Göl Efsanesi.

Antalya kalesini kim yaptı?

Kale, 1221 yılında kenti alıp yeniden inşa ettiren Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmıştır. Kalede toplam 83 kule ve 140 burç vardır. Ortaçağda surların içinde bulunan kentin su gereksinimini sağlamak üzere 1200 kadar sarnıç yapılmıştır.

Antalya'da eskiden kimler yaşarmış?

Milattan önce 2000 yılından bu yana bölge, sırasıyla; Hitit, Pamphylia, Lykia, Kilikya gibi kent devletlerinin ve Pers, Büyük İskender ile onun devamı sayılan Antigonos, Ptolemais, Selevkos, Bergama Krallığı'nın idaresine girmiştir. Daha sonra Roma Devleti, hüküm sürmüştür.

Yılan Kalesi Efsanesi Nedir?

Adana Misis'e yakın Yılanlı Kale'de yaşayan yılanlar şahı, Şahmaran'dan Misis halkı çok korkuyormuş. Ne halk bu kaleye çıkıyormuş ne de yılanlar aşağıya inermiş. Günün birinde bir insan bu yılan kaleye gitmiş. ... Efsaneye göre Şahmaran bir gün geri dönüp insanlardan intikamını alacağı söylenir.

Antalya Kale var mı?

Alanya Kalesi, Antalya'nın ilçesi Alanya'nın simgelerinden biri olan kale. Denizden yaklaşık olarak 250 metre kadar yükselen bir yarımada üzerinde bulunmaktadır.

Yılan kaleyi kim yaptı?

Toros Dağları'nı aşarak Antakya'ya giden tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Yılan Kalesi, Orta Çağ'da Çukurova'nın Haçlı işgali döneminde Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Anavarza, Tumlu ve Kozan Kaleleri gibi ovadaki diğer kaleleri de görüş alanının içine alan kalenin sekiz yuvarlak burcu vardır.

Yılan Kalesi ismini nereden almıştır?

Ramazanoğlu Beyliği döneminde 1357'den itibaren terk edilen kalenin adı Kovara iken ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi 17. yy' da yörede Şahmeran Efsanesi'nden dolayı Şahmeran Kalesi adını vermiş. Daha sonra Yılan Kale adını alan kale Anavarza, Tumlu ve Kozan Kalelerinin görüş ve alanı içinde yer alıyor.

Ölümsüzlüğün ilacını kim buldu?

Arkeolojik verilere göre Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde doğuyla batının en önemli kavşak noktası olan Misis Köprüsü, ölümsüzlük ilacını bulduğuna inanılan Lokman Hekim'in, bu ilacı yazdığı kağıdı üzerinden geçerken nehre düşürdüğü köprü olması nedeniyle, 'Ölümsüzlük Köprüsü' adıyla da biliniyor.