Safranbolu Kristal Teras kaç metre?

İçindekiler:

  1. Safranbolu Kristal Teras kaç metre?
  2. Kristal Teras nerelerde var?
  3. Safranbolu Kristal Teras ücretli mi?
  4. Safranbolu Cam Teras kaç yılında yapıldı?
  5. Amasra cam teras nerede?
  6. Türkiyenin en büyük cam terası nerede?
  7. Türkiyede cam teras nerede?
  8. Torul cam teras giriş ücreti ne kadar?
  9. Türkiye'de cam köprü nerede var?
  10. Kastamonu cam teras nerede?
  11. Türkiye'nin ilk cam terası nerede yapılmıştır?
  12. Türkiye'nin en büyük cam terası nerededir?
  13. Safranbolu ters ev ne kadar?
  14. Türkiye'nin en yüksek cam terası nerede?

Safranbolu Kristal Teras kaç metre?

Safranbolu turizmine katkıda bulunmak amacıyla Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Kristal Teras (Cam seyir terası), 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor.

Kristal Teras nerelerde var?

Cam TerasKristal Teras Nerede?
  • Adres: İncekaya – Safranbolu / Karabük.
  • Telefon: 03.
  • Nasıl Gidilir?: Safranbolu, Batı Karadeniz Bölgesinde denizden 65 km içeride bulunan bir ilçedir. ...
  • İstanbul' 410 km uzaklıktadır. ...
  • Ankara Safranbolu arası yaklaşık 230 km mesafede ve araçla yaklaşık 2,5 saat sürmektedir.
Daha fazla öğe...

Safranbolu Kristal Teras ücretli mi?

Safranbolu Cam Teras Giriş Ücreti 2021 Yılında Ne Kadar? Safranbolu Kristal Teras giriş ücreti 2021 yılında 7 TL. Otopark ücreti ise 5 TL. Ücretli otopark alanının arkasında bir park yeri daha yer alıyor, buraya ücretsiz park edebilirsiniz.

Safranbolu Cam Teras kaç yılında yapıldı?

ABD'nin Arizona eyaletindeki bir terastan esinlenilerek 80 metre derinliğindeki İncekaya kanyonu üzerine 2012 yılında yapılan 11 metre uzunluğunda ve 75 ton yüke dayanıklı Türkiye'nin ilk cam seyir terası, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Amasra cam teras nerede?

Kristal cam teras, Tokatlı Kanyonu üzerinde, yerden 80 m yükseklikte ve 11 metre genişliğinde olup, yelpaze şeklinde kurulmuş. Manzarası da tahmin edebileceğiniz üzere alabildiğine yeşil. Roketatar mermisinin bile kıramadığı özel malzemelerden yapılan teras, 200 kişiyi taşıyabilme özelliğine sahip.

Türkiyenin en büyük cam terası nerede?

Gaziantep'in doğa, tarih ve inanç turizmi açısından 5 antik kent arasında önemli bir cazibe merkezi olan Rumkale'de Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Türkiye'nin en büyük Cam Teras'ı yapılıyor.

Türkiyede cam teras nerede?

Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü karşısına yapılan, 12,3 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı cam terası, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Torul cam teras giriş ücreti ne kadar?

Gümüşhane'de Torul Kalesi Cam Terası Torul Kalesi'nden Zigana ve Sarıç dağlarının manzarası izlenebiliyor. Giriş ücreti Tam 5 TL.

Türkiye'de cam köprü nerede var?

Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü karşısına yapılan, 12,3 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı cam terası, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kastamonu cam teras nerede?

Çatak Kanyonu Azdavay ilçesinde bulunur. Kanyonda bulunan cam teras Azdavay Belediyesi tarafından 2017 tarihinde ziyaretçilere açılmıştır. Çatak Kanyonu dünyada bulunan 4. büyük kanyon olma özelliğine sahiptir.

Türkiye'nin ilk cam terası nerede yapılmıştır?

Karabük'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da İncekaya Kanyonu üzerine yapılan cam seyir terası, kademeli normalleşmeyle ziyaretçilerine yeniden kavuştu.

Türkiye'nin en büyük cam terası nerededir?

Artvin'de Hatila Vadisi Cam Teras Türkiye'nin en yüksek cam seyir terası unvanına sahip, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürülüğü'ne ait Hatila Vadisi Milli Parklar Cam Seyir Terası, 220 metre yükseklikte. 15 metre uzunluğunda olan teras, 50 metre kare genişlikte seyir alanına sahip.

Safranbolu ters ev ne kadar?

Safranbolu Ters Ev (Konak), Giriş Ücreti Tam 10 TL dir.

Türkiye'nin en yüksek cam terası nerede?

2-Hatila Vadisi Cam Teras / ARTVİN İl merkezine uzaklığı yaklaşık 12 kilometre olan cam teras, 490 metre rakımda ve Hatila Deresi'nden de 220 metre yükseklikte bulunana Hatila Vadisi Cam Teras şu an Ülkemizdeki en yüksek cam teras olma özelliğini taşıyor.