BTK hangi kurum?

İçindekiler:

  1. BTK hangi kurum?
  2. Mobil hatları Hangi Bakanlığa Bağlı?
  3. Telefon ve internete hangi bakanlık bakıyor?
  4. Internet kurulunu hangi kurum kurdu?
  5. Internete hangi bakanlık bakar?
  6. İnternet işlerine hangi bakanlık bakıyor?
  7. Türkiye'de internet kurulunu kim kurdu?
  8. Üniversitelerde geniş ağ bağlantısı ne zaman kuruldu?
  9. BTK Tüketici şikayet nedir?

BTK hangi kurum?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye'nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. 2813 sayılı, tarihli Telsiz Kanunu'nda değişiklik yapan tarihli, 4502 sayılı kanun ile "Telekomünikasyon Kurumu" kurulmuştur.

Mobil hatları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.

Telefon ve internete hangi bakanlık bakıyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.

Internet kurulunu hangi kurum kurdu?

Internet'in ortaya çıkışı Amerikan Federal Hükümeti Savunma Bakanlığı'nın araştırma ve geliştirme kolu olan 'Savunma İleri Düzey Araştırma Projeleri Kurumu'na (DARPA-Defence Advanced Research Project Agency) dayanmaktadır.

Internete hangi bakanlık bakar?

Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'dır. 5018 sayılı kanunda düzenleyici ve denetleyici kurumlar arasında gösterilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile elektronik haberleşme ve ileşitim sektöründe denetleme, düzenleme, uzlaştırma ve ...

İnternet işlerine hangi bakanlık bakıyor?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, internet ortamının sağlıklı gelişebilmesi ile ilgili çalışmalarda bulunmak, araştırma, inceleme ve değerlendirme yapmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulunun oluşumu, görevleri, gündemi, toplanması, çalışma usul ve esasları ile Kurul ...

Türkiye'de internet kurulunu kim kurdu?

Türkiye'nin ilk akademik tabanlı olmayan ve birçok kurum ve kuruluşu İnternet bağlantısına kavuşturmayı amaçlayan internet ağı projesi ise 1991 yılında ODTÜ ve TÜBİTAK tarafından başlatılmıştı.

Üniversitelerde geniş ağ bağlantısı ne zaman kuruldu?

1986: ULAKNET'in öncüsü Türkiye Üniversiteler ve Araştırma Kurumları Ağı (TÜVAKA) kuruldu. 1987: İlk Wide Area Network bağlantısı ODTÜ üzerinden BITNET - EARN e yapıldı. 1992 Eylül: Türkiye'nin ilk İnternet bağlantısı, ODTÜ - Hollanda arasında kurulan X.25 devre üzerinden sağlandı.

BTK Tüketici şikayet nedir?

Siber dünyadaki düzenlemelerin resmi adresi olan BTK şikâyet başvurularını değerlendirerek gerekli hukuki yaptırımları uygular. BTK'dan şu hizmetleri alabilirsiniz; ... Tüketici Şikâyeti gönderme. Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri.