Diş yanak şişmesi kaç günde geçer?

İçindekiler:

  1. Diş yanak şişmesi kaç günde geçer?
  2. Apse kendiliginden geçer mi?
  3. Apse ilerler mi?
  4. Diş iltihabı nasil yok ederiz?
  5. Diş apsesi tedavi edilmezse ne olur?

Diş yanak şişmesi kaç günde geçer?

Apse olan bölgenin temizlenmesi ve düzenli antibiyotik kullanımı sonrasında diş etinde oluşan apse yaklaşık 6 ila 7 gün içerisinde tamamen ortadan kaybolacaktır.

Apse kendiliginden geçer mi?

Vücudun herhangi bir yerinde bir doku ya da organda oluşan apse, kendini ağrı, kızarıklık ve şişikler yaparak belli eder. Bazı apseler kendiliğinden dışarı açılır ve akar. Apse`nin açılmadığı durumlarda bu işi ameliyatla yapmak gerekir.

Apse ilerler mi?

Apseli diş tedavi edilmezse burada üreyen mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Apseler, komşu dokulara geçebilir ya da komşu damarlara ilerleyerek, bu damarlardan kaynaklanan kanamalara sebep olabilir.

Diş iltihabı nasil yok ederiz?

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.

Diş apsesi tedavi edilmezse ne olur?

Apseli bölge tedavi edilmezse kişinin çenesinde uyuşmalara neden olur. Çene kemiğini ve siniri etkileyerek kemiğe zarar verebilir. Diş araları boşluksa ve diş bakımı düzenli yapılmıyorsa diş aralarında biriken besin atıkları diş kökünde apse oluşumuna neden olur.