Içsel zeka nedir?

İçindekiler:

  1. Içsel zeka nedir?
  2. Naturalist Icsel zeka Nedir?
  3. Kisisel Icsel ve sosyal zeka nedir?
  4. Kişisel ve sosyal zeka nedir?
  5. Öze dönük içsel zeka nedir?
  6. Matematiksel zekası yüksek olan bir birey hangi mesleklere daha yatkındır?
  7. Sorgulayıcı zeka nedir?
  8. Sosyal zeka neden önemlidir?
  9. Öze dönüklük nedir?
  10. Matematiksel zeka hangi meslek?
  11. Zeka Nedir ve zeka türleri nelerdir?
  12. Sosyal zeka nasıl gelişir?

Içsel zeka nedir?

İçsel zeka, kişinin başta kendisi olmak üzere, birinin iç dünyası ve hislerini keşfetmeye yönelik kapasitesidir. Bir başka deyişle “kişisel zeka” olarak tanımlanan bu zeka türü, kişinin edinimleriyle planlama ve hayatını yönetme odağındaki üstün başarısıdır.

Naturalist Icsel zeka Nedir?

2+3+2+2+2 ( Natüralist ve kişisel-içsel zeka) Bu zeka türüne sahip olan insanlar dünyadaki varlıkları çok iyi ayırt edebilir. Doğal bir zekiliğe sahiptir. Genelde mantıkları duygularına göre daha baskındır.

Kisisel Icsel ve sosyal zeka nedir?

Kişisel-içsel zekâ, kendimiz hakkındaki duygu ve düşünceleri şekillendirebilme, yaşamı sürdürebilme ve yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle, hayat felsefemizi oluşturabilme, yaşamımızı bu doğrultuda planlama, kişisel istek ve hayaller oluşturabilme becerisidir.

Kişisel ve sosyal zeka nedir?

Kişilerarası Zeka ya da bir başka deyişle sosyal zeka; insanları rahat ve doğru biçimde anlama ve anlaşma, insanlarla doğru etkileşim kurma yeteneğidir. ... Zeka becerilerini bir bütün olarak geliştirmek daha etkili ve kalıcı sonuçlara ulaşmanızı sağlar.

Öze dönük içsel zeka nedir?

İçsel Öze Dönük Zekâ Kişinin kendini bilmesi, tanıması ve bu bilgi doğrultusunda kararlar almasıdır(Armstrong, 2000). Kişinin kendi zayıf ve baskın özelliklerini bilmesi, istediği hedefe ulaşabilmek için odaklanma, disiplinli olma gibi becerilere sahip olmasını ifade eder (Saban, 2010).

Matematiksel zekası yüksek olan bir birey hangi mesleklere daha yatkındır?

. Mantıksal-matematiksel zekâ: Bilimsel düşünmede, analiz etmede ve problem çözmede başarılıdırlar. Bilim insanı, mühendis, bilgisayar programcısı, matematikçi, muhasebeci, ekonomist, yargıç olurlar.

Sorgulayıcı zeka nedir?

4+4+3 ( Sorgulayıcı ve sportif zeka) Bu zeka türüne sahip olan insanlar, her şeyin bir nedeni olduğuna inanır. Bir konu hakkında her şeyi merak edip anında araştırmaya koyulurlar. Neden-sonuç ilişkisiyle olayları çözmeye çalışırlar. Kendi bedenlerine önem veren ve ruhlarını besleyen kişilerdir.

Sosyal zeka neden önemlidir?

İnsanlarla daha çok içli dışlı olan, öğretmenlik ve psikologluk gibi mesleklerde, sosyal zekanın yüksek olması önemlidir. Çünkü sosyal zekası yüksek olan insan, bireyleri beden dillerinden, konuşmalarından, söylediklerinden ve söylemediklerinden yola çıkarak doğru bir şekilde değerlendirme becerisine sahiptirler.

Öze dönüklük nedir?

Bir kişinin kendisini tanıması, kendi duygu, düşünce ve yeteneklerinin farkına varmasıdır (Arslan. 2007).

Matematiksel zeka hangi meslek?

Mantıksal-matematiksel zekâ: Bilimsel düşünmede, analiz etmede ve problem çözmede başarılıdırlar. Bilim insanı, mühendis, bilgisayar programcısı, matematikçi, muhasebeci, ekonomist, yargıç olurlar.

Zeka Nedir ve zeka türleri nelerdir?

GARDNER'ın tanımladığı Zekâ türleri : Sözel - Dilsel Zekâ Mantıksal - Matematiksel Zekâ ... Bedensel - Kinestetik Zekâ

Sosyal zeka nasıl gelişir?

Sosyal zeka becerileri
  1. Etkili dinleme. ...
  2. Konuşma yeteneği. ...
  3. İtibar yönetimi. ...
  4. Tartışmanın eksikliği. ...
  5. Çevrenizdekinin ne olduğuna dikkat edin. ...
  6. Duygusal zekanızı artırmaya çalışın. ...
  7. Kültürel farklılıklara saygı gösterin. ...
  8. Aktif dinleme alıştırması yapın.
Daha fazla öğe...