Kedinin ağzından neden salya akar?

İçindekiler:

  1. Kedinin ağzından neden salya akar?
  2. Grip olan kediye ne yapmak lazım?
  3. Kedilerde ağız içi iltihabına ne iyi gelir?
  4. Kedilerde Kanser Belirtileri Nelerdir?
  5. Kedi apsesi nasıl geçer?
  6. Kediler ağrıyı hisseder mi?
  7. Kedi gribi köpeğe geçer mi?
  8. Kedim neden sürekli hapşırıyor?
  9. Midesini üşüten kediye ne yapmak gerekir?

Kedinin ağzından neden salya akar?

Kedilerin Salya Bezleri Kedide ağızda salya akıntısı mukus, elektrolit ve amilazlar gibi yapılardan oluşmaktadır. Salyalar aynı zamanda beslenme sırasında alınan gıdaların daha kolay yutulması ve sindirilmesi için sürekli olarak salgılanmaktadır.

Grip olan kediye ne yapmak lazım?

Kedi gribi için etkili antiviral ilaç olmadığı için, virüs kaynaklı kedi gribinin tedavisinde kesin bir yöntem bulunmaz. Bakteriler nedeniyle oluştuğu takdirde antibiyotik tedavisine başlanabilir. Tedavi kapsamında ilaç kullanımının yanı sıra izolasyon, dinlenme ve beslenme destekleri sağlanmalıdır.

Kedilerde ağız içi iltihabına ne iyi gelir?

Başlangıç düzeyi bir iltihap için en yaygın tedavi yöntemi profesyonel şekilde diş temizliğidir. Kedilerin dişleri sıklıkla fırçalamalı ve temzilenmelidir bazı durumlarda ise veterinerlerin önerdiği ağız gargarası ve anti plaka önleyici ürünler kullanılabilir.

Kedilerde Kanser Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde kanserin genel semptomlarından bazıları şunlardır:
  • İyileşmeyen herhangi bir yara.
  • Bağırsak veya mesane alışkanlıklarında değişiklik.
  • Yemek yeme veya yutma güçlüğü
  • İdrar yapma veya dışkılama zorluğu.
  • Açıklanamayan kanama veya vücuttan akıntı
  • İştah kaybı
  • Kronik kilo kaybı
  • Öksürük veya nefes almada zorluk.
Daha fazla öğe...

Kedi apsesi nasıl geçer?

Çoğu apse, hastanede değil, ayakta tedavi şeklinde tedavi edilir. Önemli olan, irin kesesini cerrahi olarak açarak, boşaltarak ve yıkayarak temizlemektir. Apse nedeni yabancı bir nesne ise, tamamen temizlendiğinden emin olmak çok önemlidir, aksi takdirde apse nüksedebilir.

Kediler ağrıyı hisseder mi?

Bazı kediler koltukları veya ağrı duydukları zaman mırıldanır. Bu özellikle yumuşak mizaca sahip kediler için geçerlidir. İştahı aniden kesilen bir kedi yemek yemek için çok fazla ağrı hissediyor olabilir. Karın ağrısı olan kediler sırtını kamburlaştırarak oturma pozisyonun alırlar.

Kedi gribi köpeğe geçer mi?

Aynı şekilde insanları etkileyen virüsler de hayvanları etkilemez. Hatta bu durum hayvanlar arasında bile geçerli. Çoğu virüs yalnızca kediden kediye, ya da köpekten köpeğe bulaşır.

Kedim neden sürekli hapşırıyor?

Yani kediniz, üst solunum yollarındaki enfeksiyon nedeni ile hapşırıyor olabilir. Üst solunum yolları enfeksiyonları virüs, bakteri ya da mantar kaynaklıdır. Bu enfeksiyon sokakta yaşayan ve barınaklarda toplu yaşam süren kedilerde daha sık görülür ve genellikle bulaşıcıdır.

Midesini üşüten kediye ne yapmak gerekir?

Kediye az miktarda olmak şartıyla sık sık su verilmesi, mide üşütmesine bağlı su kaybının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Bu süreçte verilecek su miktarı çok iyi ayarlanmalıdır. Tek seferde fazla su tüketimi kedinin midesinin bulanmasına ve tekrar kusmasına neden olabilir.