Su bazli fondöten nedir?

İçindekiler:

  1. Su bazli fondöten nedir?
  2. Yağlı ciltler için hangi fondöten kullanılmalı?
  3. Likit fondöten ne demek?
  4. Fondöten çeşitleri nelerdir?
  5. Su bazlı fondöten ne ise yarar?
  6. En iyi fondöten nasıl seçilir?
  7. Yağlı ciltler için nasıl fondöten?

Su bazli fondöten nedir?

Su bazlı fondötenler; yağ bazlı ürünlere göre daha az yağlı ve daha fazla su barındıran ürünlerdir. Kuru ve normal ciltler için kullanılması uygundur. İçeriğindeki yağ miktarı azdır ancak bu miktar bile yağlı ciltlerde sıkıntı yaratabilir. Cildi oldukça parlak gösteren sıvı formlu bir üründür.

Yağlı ciltler için hangi fondöten kullanılmalı?

Yağlı cilde sahip olanlar uygun fiyatlı en iyi fondöteni bulmak istiyorsa ilk olarak Maybelline New York Fit Me fondöteni denemeli. Fit Me fondötenin yapısı oldukça ince olmasına rağmen yüzdeki kusurları ve pürüzleri gizlemek için yeterli. Fondöteni yüzüne uyguladıktan sonra doğal-mat bir bitiş veriyor.

Likit fondöten ne demek?

Çok kısaca açıklamak gerekirse, “Likit fondöten” ten makyajımızda cildimizdeki kusurları gidermek için kullandığımız, ten rengimizde olan sıvı makyaj malzemeleridir. Fondötenin formunun likit olması çok daha pratik ve hızlı uygulanmasını sağlar, doğal bir bitiş verir.

Fondöten çeşitleri nelerdir?

Fondötenlerin stick, sıvı, krem, köpük, hafif renkli nemlendirici, krem-toz, sıkıştırılmış pudra ve pigmentli mineralli pudra olmak üzere farklı çeşitleri vardır.

Su bazlı fondöten ne ise yarar?

Su bazlı fondötenler Kuru ve normal ciltler için uygun fondöten tipidir. Ürünün içindeki su oranı fazla, yağ miktarı azdır. Renk pigmentleri yağın içindedir. İçindeki yağ az da olsa, akneli ve yağlı ciltler için bu fondöten tipi uygun değildir.

En iyi fondöten nasıl seçilir?

-Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz. Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. - Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız.

Yağlı ciltler için nasıl fondöten?

Yağlı ciltler için fondöten seçimi nasıl yapılır?
  • Yağlı ciltte porselen fondöten etkisi yakalamak için mat bitişli ve pudra bazlı ürünlere yönelmelisin. ...
  • Islak bitişli formüllerin tende yarattığı etkiyi çok sevsen de bu tarz ürünlerden uzak durmalısın. ...
  • Senin için en uygun ürünlerden biri, pudra fondöten.
Daha fazla öğe...