Oto Galeri sertifikası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Oto Galeri sertifikası nasıl alınır?
  2. Galeri açma belgesi nasıl alınır?
  3. Galeri yetki belgesi süresi uzatıldı mı?
  4. 2 el araç alım satım mesleki yeterlilik belgesi nereden alınır?
  5. Galeri için mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?
  6. 2 El Araç Yetki belgesi nasıl alınır?
  7. Galericilik belgesi kimler alabilir?
  8. Emlakçılık yetki belgesi süresi uzatıldı mı?
  9. Araç satış yetki belgesi ne kadar?
  10. Galeri açmak için kaç metrekare?
  11. Oto alım satım mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?
  12. 2 el yetki belgesi nasıl alınır?
  13. Mesleki yeterlilik belgesi nasıl çıkartılır?
  14. İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi nasıl alinir?

Oto Galeri sertifikası nasıl alınır?

Galeri yetki belgesi almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca görevlendirilen özel işletmelere başvuru yapılmalıdır. Başvuru sırasında işletme sahibinin diploması ve araç alım satımına dair nace kodunun olduğu vergi levhasının fotokopisi istenmektedir. Başvuruların ardından yazılı ve sözlü sınav yapılmaktadır.

Galeri açma belgesi nasıl alınır?

Galeri Açmak İçin Yetki Belgesi Nereden Alınır? Galeri açmak isteyenler ilk olarak galericilik belgesi için başvuru yapması gerekiyor. Bireyler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müdürlüğü'ne başvuru yapabilir. Bakanlık veya bakanlık tarafından yetkilendirilen üniversitelere başvurularını gerçekleştirebilir.

Galeri yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

2.El Araç alım satımda yetki belgesi için gereken işyeri açma ve çalışma ruhsatı alım süresi 31.07.2022 tarihine kadar 1 yıl daha uzatıldı.

2 el araç alım satım mesleki yeterlilik belgesi nereden alınır?

Yetki belgesi başvuruları İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi (İETTS) üzerinden yapılmakta olup yetki belgesi ticaret il müdürlükleri tarafından bu Sistem üzerinden verilmektedir.

Galeri için mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?

Galericilik belgesi almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüklerince ve Bakanlık ya da bakanlıkça uygun görülen üniversitelere, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ve mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili kurumlara başvurulmalıdır.

2 El Araç Yetki belgesi nasıl alınır?

Bireylerin ikinci el satış belgesi alabilmesi için kurumlara başvurularını yapması gerekir. Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

Galericilik belgesi kimler alabilir?

MADDE 6 – (1) İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için; (a, b, c, ç maddelerinin yanı sıra kişilerin) d) (Ek:RG-8/9/2018-30529) Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün ...

Emlakçılık yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

İşletmelere gerekli koşulları yerine getirmeleri ve yetki belgelerini almaları için 31 Ağustos 2020 tarihine kadar süre tanınmıştı. Ancak tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğine göre emlak yetki belgesi başvuruları 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Araç satış yetki belgesi ne kadar?

Araç satış mesleki yeterlilik belgesi Seviye 4 için başvuru yapacaksanız ortalama olarak 700 TL, Seviye 5 olarak başvuru yapacak olan kişiler ise yaklaşık olarak 1.250 TL gibi bir ücret ödemek durumunda Tabi bu rakamlar başvuru yapacağınız döneme ve kuruma göre değişiklik gösterebilir.

Galeri açmak için kaç metrekare?

Faaliyet alanının en az 60 metrekaresi teşhir alanı olmak üzere 80 metrekare olması şartı da getirilen oto galeriler, kapalı alanlarında LPG'li, LNG'li veya CNG'li araç bulundurulamayacak.

Oto alım satım mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?

Belge alabilmek için MYK kurumu tarafından yetkilendirilen, SC Belgelendirme kuruluşuna başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Motorlu kara taşıtları alım satım danışmanı mesleki yeterlilik belgesi alabilmek için 16 yaşında olma şartı aranır.

2 el yetki belgesi nasıl alınır?

Bireylerin ikinci el satış belgesi alabilmesi için kurumlara başvurularını yapması gerekir. Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

Mesleki yeterlilik belgesi nasıl çıkartılır?

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi nereden alınır? Bireyler Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi nasıl alinir?

EL ARAÇ SATIŞ YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR? Yayınlanan düzenlemeye göre, yetki belgesi, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilecek.