Sadberk Hanım Müzesi müdür?

İçindekiler:

  1. Sadberk Hanım Müzesi müdür?
  2. Sadberk Hanım Müzesi hangi tarihte?
  3. Sadberk Hanım Müzesinde neler var?
  4. Sadberk Hanım Müzesi kim kurdu?
  5. Sadberk Hanım nereli?
  6. Sadberk Koç kaç yaşında?

Sadberk Hanım Müzesi müdür?

Bilgi, Hülya (d. , Adana), sanat tarihçisi ve müze yöneticisi. 2007 yılından beri Sadberk Hanım Müzesi'nin müdürü olarak görev yapmaktadır.

Sadberk Hanım Müzesi hangi tarihte?

Sadberk Hanım Müzesi tarihinde Sarıyer-Büyükdere'deki Azaryan Yalısı'nda, Vehbi Koç'un eşi Sadberk Koç'un anısına, kişisel koleksiyonunu sergilemek üzere açıldı. Daha sonra 1983 yılında yalının yanındaki bina da restore edilerek “Sevgi Gönül Binası” adıyla müze alanına katıldı.

Sadberk Hanım Müzesinde neler var?

MÖ 6. binyıldan, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu'da yaşamış uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler Sevgi Gönül Binası'nda, Osmanlı ağırlıklı İslâm eserleri, Osmanlılar için yapılmış Avrupa, Uzak ve Yakın Doğu eserleri ile Osmanlı dönemi dokumaları, kıyafetleri ve işlemeleri Azaryan ...

Sadberk Hanım Müzesi kim kurdu?

Vehbi Koç Vakfı tarafından, tarihinde kuruldu. Bu özelliğiyle Türkiye'nin ilk özel müzesi unvanını kazandı. Müze, vakfın kurucusu Vehbi Koç'un eşi olan koleksiyoner Sadberk Koç'un adını taşımaktadır.

Sadberk Hanım nereli?

Sadberk Koç (d. 1908, Ankara - ö. , İstanbul), Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un eşiydi. Ankara'nın tanınmış ailelerinden, Seraktar Sadullah Bey'in ortanca kızıydı.

Sadberk Koç kaç yaşında?

Sadberk Koç (d. 1908, Ankara - ö. , İstanbul), Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un eşiydi. Ankara'nın tanınmış ailelerinden, Seraktar Sadullah Bey'in ortanca kızıydı. 18 yaşında teyzesinin oğlu Vehbi Koç ile evlenmiştir.