Gebelikte epilepsi nöbeti geçiren var mı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte epilepsi nöbeti geçiren var mı?
  2. Epilepsi ilaçları hamilelikte kullanılır mı?
  3. Anne karnında epilepsi nasıl anlasilir?
  4. Baba epilepsi ise çocuğa geçer mi?
  5. Hamilelikte epilepsi nöbeti geçirmek bebeğe zarar verir mi?
  6. Keppra kullananlar ne yememeli?
  7. Epilepsi hastaları ölür mü?
  8. Epilepsi psikolojik bir hastalık mıdır?

Gebelikte epilepsi nöbeti geçiren var mı?

Gebelikte epilepsi nöbetleri üçte bir hastada sıklaşmaktadır. Bu değişimin sebebi stres, uykusuzluk gibi nedenler, hormonal değişiklikler ve ilaçların etkisinin değişmesi olabilir. Bununla birlikte gebelikte, tedavi olan kadınların yaklaşık `'ında nöbet görülmez.

Epilepsi ilaçları hamilelikte kullanılır mı?

Hamilelik sırasında alınan bazı ilaçlar bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Epilepsi nöbetlerini önlemek amacıyla alınan ilaçlar yarık damak, nöral tüp defektleri, iskelet anormallikleri ve konjenital kalp ve idrar yolu defektleri gibi doğum kusurlarına sebep olabilmektedir.

Anne karnında epilepsi nasıl anlasilir?

Gözleri hafif öne doğru deviriyor yada gözlerini geriye doğru kaçırıyor,birden bire boynu istem dışı tik benzeri gibi hereketler yapabiliyor.Vücudun sağ yada sol tarafı tutmuyor. Aniden yere düşüyor.Bu tarz görüntüler en sık karşılaşılan durumlardır.

Baba epilepsi ise çocuğa geçer mi?

Her iki soruya da verilebilecek cevap büyük oranda hayır olacaktır. Ancak hem anne hem de babanın ailesinde epilepsi olduğuna dair bulgu, ya da tek bir tarafta epilepsi hikayesi ile birlikte anne-baba akrabalığı varsa ve özel bazı epilepsi türlerine sahiplerse kalıtımın rolü olduğu söylenebilir.

Hamilelikte epilepsi nöbeti geçirmek bebeğe zarar verir mi?

Gebelik döneminde geçirilen epilepsi nöbetlerinin hem anne hem de bebek için önemli riskler oluşturduğu bilinmektedir. Uzamış nöbetler, anne ve bebek için yüksek ölüm riski taşır.

Keppra kullananlar ne yememeli?

Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir. Greyfurt ve nar gibi meyveler epilepsi ilaçlarıyla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

Epilepsi hastaları ölür mü?

Epilepsinin ölümcül bir hastalık olmadığını söyleyen İdrisoğlu, “Kriz esnasında doğru müdahale edilirse hiçbir sorun çıkmaz. Epileptik olan insanlar evlenebilir, kadınlar çocuk doğurabilir.

Epilepsi psikolojik bir hastalık mıdır?

Epileptik nöbet öncesinde, sırasında, sonrasında ve nöbetler arasında hemen her türlü psikiyatrik fenomene rastlıyoruz. Epilepside psikiyatrik bir tabloya rastlama ihtimali %50 den fazla olduğuna göre psikiyatrisiz bir epileptoloji düşünülemez diyebiliriz.