Ismailağa cemaati kime bağlı?

İçindekiler:

  1. Ismailağa cemaati kime bağlı?
  2. Cübbeli Ahmet hoca hangi cemaatten?
  3. Mahmut Efendi Hazretleri nerelidir?
  4. Ismail ağa cemaatinin başı kim?
  5. Hayder hangi cemaatin?

Ismailağa cemaati kime bağlı?

İsmailağa Cemaati, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İstanbul Fatih'te Çarşamba semtindeki İsmailağa Camii merkez olmak üzere oluşturduğu, Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı bir cemaattir.

Cübbeli Ahmet hoca hangi cemaatten?

Ahmet Mahmut Ünlü (d. , Fatih, İstanbul), halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Türk vaiz, hafız ve yazar. İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerindendir.

Mahmut Efendi Hazretleri nerelidir?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Türkiye'de,Trabzon ili Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı.

Ismail ağa cemaatinin başı kim?

İsmailağa cemaatinin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlunun bu cemaati, İstanbul ilindeki Fatih/ çarşamba ilçesinde Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı yer almaktadır.

Hayder hangi cemaatin?

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan İsmailağa Cemaati'nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü'nün "ONURSAL BAŞKANI" olduğu Hoca Ahmet Yesevi Derneği (HAYDER) isimli derneğe resmi plaka verildiği ile ilgili haberimiz büyük ses getirirken dün gazzetta9.com Gene Yayın Yönetmeni Celal Eren ÇELİK'in sorularını ...