Sosyo kültürel aktivite nedir?

İçindekiler:

  1. Sosyo kültürel aktivite nedir?
  2. Sosyal etkinlik girişini kim yapar?
  3. Kültür etkinlikleri nedir?
  4. Sosyal etkinlik bilgilendirme formunu kim doldurur?
  5. Okul dışı öğrenme etkinlikleri nelerdir?

Sosyo kültürel aktivite nedir?

Madde 5- (1) Sosyokültürel etkinlikler dersi, öğrencilerin ders dışı bilimsel, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, öğrencileri yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla planlanan bir derstir.

Sosyal etkinlik girişini kim yapar?

Öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.

Kültür etkinlikleri nedir?

Kültürel etkinlik kategorileri ise müze, ören yeri, tarihi mekan, sanat galerisi, doğa gezileri ile mesleki alanlara yönelik tanıtım gezileri, sözlü gelenekler ve anlatımlar, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar ritüeller ve şölenler, doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar, el sanatları geleneği, mesleki ...

Sosyal etkinlik bilgilendirme formunu kim doldurur?

Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) okulun sosyal etkinlik kurulu başkanı tarafından onaylanmalıdır.

Okul dışı öğrenme etkinlikleri nelerdir?

II. Okul ortamında gerçekleşen okul dışı öğrenme etkinlikleri ise okulda gerçekleşen ve eğitim programından bağımsız olarak yapılan etkinlikleri kapsamaktadır. Okul ortamında hazırlanan gezici sergi ve müze etkinlikleri bu gruba girmektedir.