Ehliyet cezası nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Ehliyet cezası nasıl öğrenebilirim?
  2. Ehliyet cezası ödenmezse ne olur?
  3. Trafik cezası ne zaman icraya düşer?
  4. 5326 S Kabahatler Kanunu idari para cezası nasıl ödenir?
  5. Trafik Cezasindan haciz gelir mi?

Ehliyet cezası nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Ehliyet cezası ödenmezse ne olur?

Trafik cezanızı ödememeniz durumunda karşınıza birtakım engeller çıkacaktır. Bunların en başından aracın muayenesinin yapılması için bu cezanın ödenmesi gerekir. Trafik cezası ödenmeyen bir aracın muayenesi yapılmaz ve doğal olarak bu da trafikten men anlamına gelecektir.

Trafik cezası ne zaman icraya düşer?

Trafik cezası ödeme süresi yasal olarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse zaman aşımına giriyor ve her ay için %5 faiz uygulanıyor.

5326 S Kabahatler Kanunu idari para cezası nasıl ödenir?

5326 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (6) numaralı fıkrasında “Kabahat dolayısıyla idari para cezası veren kamu görevlisi, ilgilinin rıza göstermesi halinde bunun tahsilatını derhal kendisi gerçekleştirir. İdari para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçü tahsil edilir.

Trafik Cezasindan haciz gelir mi?

Araç sahibi gelen trafik cezasını uzun süre ödemediğinde haciz işlemleri başlatılabilir ve taşınmaz mallarına haciz konulabilir.