Bir kadının göğsü neden şişer?

İçindekiler:

  1. Bir kadının göğsü neden şişer?
  2. Erkekte göğüs şişmesi neden olur?
  3. Gögüs ucu niye ağrır?
  4. Erkeklerde göğüs ucu agrisi neden olur?
  5. Adetten sonra göğüs agrısı olur mu?

Bir kadının göğsü neden şişer?

Normal bir adet döngüsü sırasında hormonlarınız yükselir ve düşer. Hormonal değişikliklerin tam zamanlaması her kadın için değişir. Östrojen Göğüs kanallarının genişlemesine neden olur. Progesteron üretimi süt bezlerinin şişmesine neden olur.

Erkekte göğüs şişmesi neden olur?

Hormon dengesizliği: Jinekomasti, seks hormonları testosteron ve östrojen arasındaki bir dengesizlikten kaynaklanabilir. Östrojen, meme dokusunun büyümesine neden olur. Bazen bu dengesizliğin nedeni bilinmemektedir. Şişmanlık: Çok fazla kilolu olmak (obez), jinekomastinin yaygın bir sebebidir.

Gögüs ucu niye ağrır?

Hassas veya ağrılı meme uçları, mastit gibi bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Enfekte bir meme ucu ağrıyabilir ve sorun devam ederse kişi bir doktora gitmelidir. Mantar enfeksiyonları ayrıca meme ucu hassasiyetine ve ağrısına da neden olabilir. Bu mantar enfeksiyonu olan kişilerde meme uçları da pul pul görünebilir.

Erkeklerde göğüs ucu agrisi neden olur?

Erkeklerde meme ağrısının nedeni çoğunlukla meme dokusundaki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Öte yandan erkeklerde meme ağrısının kas gerginliğinden kiste kadar çeşitli nedenleri olabilir. Bazı nedenler tedavi gerektirebilirken bazıları ise genellikle zararsızdır ve kendi kendine geçebilir.

Adetten sonra göğüs agrısı olur mu?

Çoğu kadın, adet dönemi yaklaştığında göğüslerinin hassas veya ağrılı olduğunu fark eder. Bu kişilerin adet dönemleri başladığında veya kısa bir süre sonra ağrı yaşar. Ancak bazı kadınlarda adetleri bittikten sonra bile ağrının geçmeyebilir.