Lupus ilaçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Lupus ilaçları nelerdir?
  2. Kaç çeşit lupus vardır?
  3. Lupus hastalığı neden kaynaklanır?
  4. Lupus ne Hastaligidir?
  5. Lupus hastalığında neler olur?

Lupus ilaçları nelerdir?

Prednizon veya prednizolon gibi kortikosteroidler iltihabı azaltmak ve bağışıklık sisteminin aktivitesini bastırmak için kullanılır ve SLE'nin temel tedavisi oluşturur. Hastalığın hafif olduğu çocuklarda kortikosteroidler ve sıtma ilaçları gerekli tek tedavi olabilir.

Kaç çeşit lupus vardır?

Lupus hastalığının çeşitleri Hastalığın Diskoid Lupus Eritematozus (DLE) ve Sistemik Lupus Eritematozus (SLE)olmak üzere iki türü bulunmaktadır.

Lupus hastalığı neden kaynaklanır?

Otoimmün bir hastalık olan lupus, bağışıklık sistemi vücuttaki sağlıklı dokulara saldırdığında ortaya çıkar. Lupus hastalığının bireyin kalıtsal özellikleri ile çevresel faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Lupus ne Hastaligidir?

Lupus hastalığı; bağışıklık sisteminin kendi doku ve organlarını hedef alması sonucu gelişen, kronik inflamatuar bir hastalıktır. Cilt, böbrekler, kan hücreleri, beyin, kalp ve akciğerler dahil bir çok organ ve sistemi tutabilir. Lupus hastalığı bulaşıcı değildir.

Lupus hastalığında neler olur?

Lupus hastalığı sağlıklı alyuvar hücrelerinin sayısında azalması yani anemi, kanamaya yatkınlık veya kan pıhtılaşma riskinde artış dahil olmak üzere çeşitli dolaşım sistemi sorunlarına yol açabilir. Ayrıca kan damarlarının iltihaplanmasına da neden olabilir.