Göbek deliğinden iltihap neden gelir?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinden iltihap neden gelir?
  2. Göbekteki iltihap nasıl geçer?
  3. Göbek deliği kokusu normal mi?
  4. Bebek göbeği neyle temizlenir?

Göbek deliğinden iltihap neden gelir?

Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Göbekteki iltihap nasıl geçer?

Göbek iltihabının medikal tedavisi için antibiyotik ve analjesik ilaçlar kullanılabilir. Bazen göbek deliğindeki deri laserasyon ve erozyonları için gümüş nitratlı kalem kullanılır. Fakat cerrahi müdahale, genelde komplikasyonlar geliştiğinde uygulanır.

Göbek deliği kokusu normal mi?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.

Bebek göbeği neyle temizlenir?

Temiz tutun Her bez değişiminde göbek kordonu parçasına %70 alkol ile bakım yapılmalıdır. Bakım talimatlarına uygun olarak; kordon, idrar veya kaka ile kirlenmiş veya yapışkan hale gelmişse temiz su (kaynamış, ılımış) ile temizleyin.