Sedir Adasına Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Sedir Adasına Nasıl Gidilir?
  2. Sedir Adası Kleopatra nerede?
  3. Sedir Adası ne var?
  4. Muğla Sedir Adası nerede?
  5. Kleopatra Sedir Adasına Nasıl Gidilir?
  6. Kleopatra Plajı kaç TL?
  7. Marmaris Kleopatra Plajı ucretli mi?
  8. Sedir Adası kime ait?
  9. Kleopatra Koyu ücretli mi?

Sedir Adasına Nasıl Gidilir?

Sedir Adası, çoğunlukla Marmaris sanılsa da aslında Ula ilçesine bağlı. Gökova körfezinde yer alan adaya ulaşım için ilk iki seçenek Akyaka'dan kalkan tekne turları ve Marmarise bağlı Çamlı Köyü'nden kalkan dolmuş tekneler. Adaya giriş için müze kart yeterli oluyor. Müze kartınız yoksa 30 tl ücret ödemeniz gerekiyor.

Sedir Adası Kleopatra nerede?

Sedir Adası, Muğla'nın Ula ilçesi sınırlarındaki Gökova Körfezinin doğusunda, altın sarısı rengindeki ince kumlu Kleopatra Plajı ile tanınan, bölgenin en sıradışı yerlerinden. Akyaka'ya 27 km, Marmaris'e ise 23 km uzaklıktaki adada Kedrai Antik Kenti'nin kalıntıları bulunuyor.

Sedir Adası ne var?

Örenyerinin görülmeye değer yerleri arasında; düzgün kesme taştan çok sayıda kule ile sur duvarları, Apollon Kutsal Alanı,en büyüğü antik malzemeler kullanılarak inşa edilmiş MS.5.-6.yüzyıllara tarihlendirilen Büyük Bazilika olmak üzere kilise ve şapel kalıntıları, hâla ayakta duran iyi korunmuş 2500 kişilik tiyatro, ...

Muğla Sedir Adası nerede?

Marmaris'in 16 kilometre kuzeyinde bulunan turistik ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi olan Sedir Adası, aynı zamanda Kleopatra Adası olarak da bilinmekte ve daha çok bu isimle anılmakta. Kleopatra adını ise, altın rengi özel kumsalından almış.

Kleopatra Sedir Adasına Nasıl Gidilir?

Marmaris ya da Akyaka'dan 20 dakikada ulaşabileceğiniz Çamlı köyünden kalkan tekneler ile 30 dakikada Sedir Adası'na gidebiliyorsunuz. Sabah 08:00 ve Akşam 19:00 arasında her 20 dakikada bir karşılıklı seferler yapan bu teknelerin 2018 yılı için kişi başı gidiş-dönüş ücreti 25 TL.

Kleopatra Plajı kaç TL?

Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Kleopatra Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaja gelen kişiler ise şezlong ve plaj şemsiyesi ve benzer eşyaları ücretleri ile birlikte satın alabilirler. Plajda aynı zamanda her 50 metrede bir sahil büfeler yer alıyor.

Marmaris Kleopatra Plajı ucretli mi?

* Kleopatra Adası ve Plajı'na 2020 yılı giriş ücreti kişi başı 50 TL. * MEB'e bağlı öğretmenlerden, 65 yaş üstü kişilerden ve Müze Kart sahiplerinden ücret alınmıyor. * Kleopatra plajında ise şezlonglar ücretsiz, şemsiyeler 20 TL, ancak yer olmadığında yere uzanmak için 20 TL'ye minder kiralayabiliyorsunuz.

Sedir Adası kime ait?

Bugün hem ana karada hem de adalarda izlenen ayakta kalmış kalıntıların büyük çoğunluğu Doğu Roma Dönemindendir. Karia Bölgesine yönelik Türk akınlarının MS 11. yüzyıl sonlarından itibaren yoğunlaşmasının ardından Kent, MS 15. yüzyılın ilk çeyreğinde kesin olarak Osmanlı egemenliğine girmiştir.

Kleopatra Koyu ücretli mi?

Berrak bir suyu bulunan bu plajın aynı zamanda ince ve altın renkli kumları da bulunuyor. Aynı zamanda Kleopatra Plajı mavi bayrağa sahip bir plaj olarak öne çıkmaktadır. Plaj girişi ise ücretsiz olarak bilinir.