Hamilelikte Iliadin burun spreyi kullanılır mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte Iliadin burun spreyi kullanılır mi?
  2. Hamile bayanlar burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
  3. Okyanus suyu burun spreyi hamilelikte kullanılır mı?
  4. Buruna uygulanan dekonjestanlar nasıl bir etki yapar?
  5. Abfen Sinüs Rinse hamilelikte kullanılır mı?

Hamilelikte Iliadin burun spreyi kullanılır mi?

Otrivin, iliadin gibi içinde damarları kasan (vazokonstrüktör) maddeler olan burun damlaları kullanmayınız.

Hamile bayanlar burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Sıcak banyo ve buhar solunması burun tıkanıklığını rahatlatabilir. Yürüyüş ve bazı hafif egzersizler iyi gelir. Tuzlu su spreylerinin tekrarlanan kullanımları, burun mukozasını büzüştürebilmeleri nedeniyle ve burnun mekanik olarak temizlenmesine yardımcı olduklarından, oldukça faydalıdırlar.

Okyanus suyu burun spreyi hamilelikte kullanılır mı?

Soğuk algınlığı veya grip olan hamilelerin istirahat etmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirten uzmanlar, burun tıkanıklığı için ise tuzlu su ya da okyanus suyu kullanılmasını önerdi. Hamilelik sürecinin oldukça hassas bir dönem olduğunu ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.

Buruna uygulanan dekonjestanlar nasıl bir etki yapar?

Daha önce bahsedildiği gibi "histamin" buradaki damarları uyararak genişlemelerine sebep olur. Dekonjestanlar ise kan damarlarının büzülmesine yol açarak hava pasajlarını yeniden açarlar.

Abfen Sinüs Rinse hamilelikte kullanılır mı?

Sinus Rinse Burun Yıkama Kiti Yan etkiler: Herhangi bir yan etkisi yoktur. Avantajları :Yüksek hacimli ,düşük basınçlı yıkama sağlar.pH dengeli ve izotonik solüsyondur.Yakmaz ,tahriş etmez . Katkı maddesi ,iyot ve latex içermez ,%99.9 saflıktadır. Hamilelikte kullanıma uygundur.