Cefaks nedir ve ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Cefaks nedir ve ne için kullanılır?
  2. Antibiyotik cefaks nedir?
  3. Cefaks 500 ne ise yarar?
  4. Aksef antibiyotik neye iyi gelir?
  5. Aksef hangi grup antibiyotik?
  6. Clasem 600 mg nedir?
  7. Cempes ilaç ne işe yarar?

Cefaks nedir ve ne için kullanılır?

Cefaks 750mg IV/IM Enjektabl, üst solunum yolu enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları ve üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılıyor.

Antibiyotik cefaks nedir?

Sefuroksim sefalosporin grubu bir antibiyotik olan Cefaks 750 mg. ağır veya yaşamı tehdit edici türdeki enfeksiyonlar ile bakteriyel enfeksiyonlara bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Cefaks 500 ne ise yarar?

Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit (bronşların iltihabı), pnömoni (zatürre), akciğer absesi, ameliyat sonrası göğüs enfeksiyonları Page 2 2 Üst solunum yolu enfeksiyonları: Farenjit (yutağın iltihabı), otitis media (orta kulak iltihabı), sinüzit (yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı) ...

Aksef antibiyotik neye iyi gelir?

Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve pnömoni (akciğer iltihabı) gibi.

Aksef hangi grup antibiyotik?

Sefalosporin Grubu Bir Antibiyotik Olan Sefuroksim aksetil (Aksef®)'in Antibakteriyel ve Mutajenik Etkisinin Belirlenmesi.

Clasem 600 mg nedir?

CLASEM 600 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 600 mg sefdinir içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz (Avicel PH 101), CMC kalsiyum, PVP K30, Polyoxyl 40 stearat, Aerosil 200, Magnezyum stearat, Opadry White YS-1-7059, deiyonize su.

Cempes ilaç ne işe yarar?

Akut yutak / Akut bademcik iltihabında; d. Komplike olmayan cilt ve yumuşak doku iltihaplarında endikedir. Sefdinir, diğer sefalosporinlere ya da ilacın içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa kullanmayınız.