Uçansu şelalesinde yüzülür mü?

İçindekiler:

  1. Uçansu şelalesinde yüzülür mü?
  2. Uçansu Şelalesi hangi ilde?
  3. Gündoğmuş Uçansu Şelalesi kaç km?
  4. Kral havuzu nerede?
  5. Kocaçay şelalesine nasıl gidilir?
  6. Kurşunlu Şelalesi yüzülür mü?
  7. Gündoğmuş Şelalesi Nerede?
  8. Antalya'da hangi şelaleler var?
  9. Antalya Gündoğmuş Uçansu Şelalesine nasıl gidilir?
  10. Antalya Gelin Şelalesi kac km?
  11. Kral havuzu nedir?
  12. Kral havuzu kaç metre?
  13. Ekşili şelalesine nasıl gidilir?
  14. Kocacay nerede?
  15. Kurşunlu Şelalesi ne yapılır?
  16. Antalyada kaç tane şelale var?
  17. Alanyada hangi selale var?
  18. Çündüre şelalesi nasıl gidilir?
  19. Alara çayı nerede?

Uçansu şelalesinde yüzülür mü?

şelalen aktıkları yerlerde havuzlar oluşmuş yüzülebilir.. su çok güzel temiz ve soğuk.suyun geldiği yer dağın tepesinde kral havuzu dedikleri yer var ( en güzel parçası bence ) ziyaret edilmeli kesinlikle..

Uçansu Şelalesi hangi ilde?

Daha önce de ifade edildiği üzere Antalya sınırları içerisinde yer alan şelale; Gebiz Beldesi'ne bağlıdır. Anlatya merkezinden yaklaşık 70 km uzakta olması sebebi ile pek çok insanın henüz görmediği bir doğa harikası olan bu cennet köşesi; Aziz Paulus adı ile bilinen yol üzerinde bulunur.

Gündoğmuş Uçansu Şelalesi kaç km?

Yolculuğu boyunca çevresindeki 15 köye hayat veren Uçansu, çevresinde kurulan tesisler sayesinde tatilcilere yemek ve konaklama olanağı sunuyor. Gündoğmuş İlçesi'ne 25 kilometre, Alanya'ya 95 kilometre ve Antalya'ya 167 kilometre uzaklıktaki Uçansu, yılın 12 ayı alternatif turizm imkanı sunuyor.

Kral havuzu nerede?

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Beldesi sınırları içerisinde yer alan Kral Havuzu; bölgede önemli bir cazibe merkezi olan Uçansu Şelalesi'nin hemen zirvesinde yer alır. Uçansu Şelalesi'ni görmeye gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken bu havuzun bölgenin canlanması ile daha çok ilgi çekeceği düşünülür.

Kocaçay şelalesine nasıl gidilir?

Kocaçay Şelalesine gitmek için; Antalya Şehir Merkezinden Döşemealtı Ekşili Göletine kadar geldiğinizde yolun solundan Hatipler Göletine doğru devam ediniz. Hatipler Göleti tabelasını gördükten sonra 20 metre sonra toprak bir yol gelecek oradan içeri doğru dönünüz. Toprak yola girdikten sonra yol 2'ye ayrılıyor.

Kurşunlu Şelalesi yüzülür mü?

Burayı bu kadar özel yapan şelalesi dışında sahip olduğu binlerce bitki çeşidi, bunlardan en önemlisi okaliptus bitkisidir. Daha yeşilin kaç tonu olabilir ki dedikten sonra gezmeye devam ettikçe birçok ton göreceksiniz. Şelalenin dökülmesiyle oluşan gölette yüzmek yasaktır.

Gündoğmuş Şelalesi Nerede?

Çündüre Şelalesi, Antalya ilinin Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırında bulunmaktadır. Halk arasında Şelaleye, Gündoğmuş ŞelalesiGündoğmuş Uçansu ve Çündüre Şelalesi olarak söylenmektedir. Antalya'da çok sayıda bulunan Uçansu şelalelerinden bir tanesidir.

Antalya'da hangi şelaleler var?

Antalya'da Mutlaka Görülmesi Gereken 7 Şelale
  • Aşağı Düden Şelalesi. Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 km. uzaklıktadır. ...
  • Yukarı Düden Şelalesi. ...
  • Kurşunlu Şelalesi. ...
  • Manavgat Şelalesi. ...
  • Sapadere Şelalesi. ...
  • Gizli Cennet ( Değirmendere ) Şelalesi. ...
  • Uçansu Şelalesi.

Antalya Gündoğmuş Uçansu Şelalesine nasıl gidilir?

Akseki – Gündoğmuş'tan Gelecekler; Gündoğmuş – Narağacı üzerinden gelebilirsiniz. Antalya merkezden Gelecekler, Antalya il merkezinden Manavgat üzerinden Konya yoluna devam edip, Gündoğmuş ilçesine doğru döndüğünüzde Gündoğmuş ilçesinde yönlendirici tabelalar sizi şelaleye kadar götürüyor.

Antalya Gelin Şelalesi kac km?

Antalya'da gördüğüm en güzel doğal havuz, Gelin Havuzu ya da diğer bir ismi ile Gelin Şelalesi. Antalya merkeze 65 km, Serik merkezine 25 km mesafede.

Kral havuzu nedir?

Antalya'nın Serik ilçesinde denizden 400 metre yükseklikte bulunan Yukarı Uçansu ve Aşağı Uçansu şelaleri ile zirvesindeki 'Kral Havuzu', sıcak yaz günlerinde yerli ve yabancı turistlerin tercihi oluyor.

Kral havuzu kaç metre?

Çam ağaçlarının arasında 70 metreden dökülen Yukarı Uçansu ile 51 metre yükseklikten dökülen Aşağı Uçansu şelaleleri ile şelalelerin üstünde derinliği 1.5 ila 4 metre arasında değişen doğal havuz, görenleri hayran bırakıyor.

Ekşili şelalesine nasıl gidilir?

Buraya gidebilmenin iki yolu var biri Burdur yolu üzerinden diğeri Isparta yolu üzerinden, Burdur yolu üzerinden gidebilmek için navigasyona Döşemealtı Ekşili Göleti yazdığınızda çıkan noktaya kadar gidiyorsunuz sağa dönerseniz Ekşili Göleti ama siz yolun sol tarafından devam ediyorsunuz, yaklaşık 3-4 kilometre sonra ...

Kocacay nerede?

Kocaçay, Balıkesir ili topraklarında, Madra Dağı'ndan doğup, Manyas Kuşgölü'ne dökülen akarsu. Çay kaynağından sonra İvrindi ve Balya çevrelerinde boğaz vadilerden geçerek ilerler, göle ulaşır. Gölden çıkan sular Karadere adıyla Susurluk Çayı'na dökülür.

Kurşunlu Şelalesi ne yapılır?

Kurşunlu Şelalesi iki kilometrelik bir kanyonun içinde yer almaktadır. 1986 yılında şelalenin bulunduğu alana park yapılarak bu doğal güzelliğin ziyarete açılması sağlanmıştır. Parkın içinde piknik alanları, manzara seyir terasları, çocuk parkı, yürüyüş parkuru, restoran, otopark ve içme suyu bulunmaktadır.

Antalyada kaç tane şelale var?

Antalya'da sıcak havadan bunalıp, serin bir ortam arayanlar için Yukarı Düden, Aşağı Düden, Kurşunlu, Manavgat, Serik Gebiz'de Uçansu 1 ve Uçansu 2, Gündoğmuş Uçansu, Gömbe Uçarsu, Gizli Cennet (Değirmendere) ve Sapadere şelaleleri olmak üzere doğa harikası 10 şelale bulunuyor.

Alanyada hangi selale var?

Sapadere Şelalesi Antalya merkeze 175 km mesafede yer alıyor. Alanya ilçe sınırlarında yer alan şelale Alanya'ya yaklaşık 40 km mesafededir. Alanya'da tatil yapanlar için farklı bir destinasyon burası. Şelale aslında Sapadere Kanyonu içerisinde yer almaktadır.

Çündüre şelalesi nasıl gidilir?

Çündüre Şelalesi, Antalya ilinin Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırında bulunmaktadır. Buraya gelmek için; Alanya'dan Gelecekler; En kolay kolay yol Alanya – Güzelbağ yoludur. Ayrıca Alanya – Kuşyuvası Köprülü üzerinden gelebilirsiniz.

Alara çayı nerede?

Alara (Ulugüney) Çayı, Antalya ili sınırlarında, Orta Toroslardan doğan, Akdeniz'e dökülen 82 km uzunluğundaki akarsu. 2.647 m yüksekliğindeki Kuşakdağı ve Akdağ'dan kaynağını alır, önce Gündoğmuş–Alanya, sonra da Alanya–Manavgat ilçe sınırlarını oluşturarak denize ulaşır.