Bexsero aşı nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Bexsero aşı nasıl uygulanır?
  2. Menenjit aşıları hangi aylarda yapılır?
  3. Menenjit aşısı ne zaman yapılır?
  4. Menenjit kaç TL?
  5. Nimenrix hangi aylarda yapılır?

Bexsero aşı nasıl uygulanır?

1) 2-5 aylık bebekler için 3+1 doz şeması: En az 1 ay arayla 3 doz, 12-23 aylar arası 1 hatırlatma dozu. Yapılan çalışmalar 2+1 doz ile yeterli koruma sağlandığını gösterdiğinden, İngiltere'de aşı bu yaş grubunda 2+1 şeması için ruhsat almıştır.

Menenjit aşıları hangi aylarda yapılır?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Menenjit aşısı ne zaman yapılır?

Türkiye'de ve diğer pek çok ülkede gelişmiş aşı programlarında bu aşı, 9. aydan itibaren 1 ya da 2 doz şeklinde uygulanır. Ancak, ülkemizde menenjit aşısı ücretsiz rutin aşı programında yer almayan ve özel olarak yaptırılan bir aşıdır.

Menenjit kaç TL?

Özellikle ülkemizde 2 yaş altı çocukları etkilereyn bir hastalık olduğu için bebekken bu aşı yapılmaktadır. Yetişkinlere de bazı durumlarda bu aşı yapılır. 2020 yılında menenjit aşısı fiyatı 280 TL'dir.

Nimenrix hangi aylarda yapılır?

Nimenrix: Men A, C, W135, Y alt tiplerini içerir. 6-12 haftalık bebeklerde aşılama, 2 ay ara ile 2 enjeksiyon şeklinde uygulanır. 12 aylıkken ise pekiştirme (rapel) doz yapılır. 1 yaşından büyük çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde aşılanma tek dozdur.