Çikolata ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çikolata ne işe yarar?
  2. Çikolata ne içeriyor?
  3. Çikolata sağlıklı mı sağlıksız mı?
  4. Çikolata bir gıda mıdır?

Çikolata ne işe yarar?

Antioksidan özelliği sayesinde çikolata, kalbi serbest radikallerin zararlı etkisine karşı korumaktadır. Anti-Stres Etki ve Mutluluk Kaynağı: Bir alkaloit olan kafein de içeren kakao, doğal bir uyarıcı ve canlandırıcıdır. Bundan dolayı çikolata çok iyi bir stres gidericidir ve anti-depresan etki göstermektedir.

Çikolata ne içeriyor?

Yaklaşık olarak 8 gram protein ve 3,5 gram da lif içeren 100 gramlık sütlü çikolata bunlara ek olarak, çoktan aza doğru, potasyum, fosfor, kalsiyum, sodyum, magnezyum, demir, çinko, manganez ve bakır içermektedir. Ayrıca, kolesterol ile A vitamini, E vitamini ve K vitamini de içermektedir.

Çikolata sağlıklı mı sağlıksız mı?

Çikolatanın harika bir besin olduğuna dair şöhreti, çoğunlukla antioksidan özelliklerinden geliyor. Bu maddeler serbest radikallerin ortaya çıkmasına, dolayısıyla da vücudun kanserle savaşmasına yardım ediyor. Çikolata, sağlıklı sinirler ve kas fonksiyonu için önemli olan magnezyum açısından da oldukça zengin.

Çikolata bir gıda mıdır?

Türk Gıda Tebliğine Göre Çikolata : Kakao ürünleri ile şeker ve/veya tatlandırıcı; gerektiğinde süt yağı dışındaki hayvansal yağlar hariç olmak üzere diğer gıda bileşenleri ile süt ve/veya süt ürünleri ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde izin verilen katkı ve/veya aroma maddelerinin ilavesi ile tekniğine uygun şekilde ...