Yüzün tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Yüzün tanımı nedir?
  2. Cüz nedir ne anlama gelir?
  3. Yüz surat nedir?
  4. Yüz tanıma sistemi nasil calisir?
  5. Alni acik ne anlama gelir?
  6. Kur'an'da cüz nedir?
  7. Kuranda 1 cüz nedir?
  8. Bulmacada yüz surat nedir?
  9. Yüz neresidir?
  10. Yüz tanıma nedir nasıl yapılır?
  11. Göz tanıma sistemi nasıl çalışır?
  12. Alni acik ne demek TDK?

Yüzün tanımı nedir?

Başta, alın, göz, burun, ağız, yanak ve çenenin bulunduğu ön bölüm, sima, çehre, surat. ...

Cüz nedir ne anlama gelir?

bir bütünü oluşturan bölümlerden her biri. kuran'ın bölünmüş olduğu otuz parçadan her biri.

Yüz surat nedir?

Yüz, canlıların başlarının ön bölümüne verilen isim: alın, gözler, burun, yanaklar, ağız ve çenenin oluşturduğu bütün. Surat, sima, çehre kelimeleri ile eşanlamlıdır.

Yüz tanıma sistemi nasil calisir?

Kişinin fiziksel yüz yapısını önceden belleğine kaydeden yüz tanıma cihazı, kameranın önüne gelen kişinin yüzünü anında kopyalayarak veri tabanındaki bilgiler ile karşılaştırır. Yapılan karşılaştırma sonrasında bilgiler uyuşuyor ise kişinin geçişine izin verilir. Uyuşmayan durumlarda ise geçişe asla izin verilmez.

Alni acik ne anlama gelir?

DeyimDüzenle Çekinecek veya utanacak bir şeyi olmamak.

Kur'an'da cüz nedir?

Cüz, (Arapça: جزء, çoğulu اجزاء aczâ) kelimesi Arapçada "parça", "bölüm" anlamına gelir. ... Cüzler belirli bir sayfa sayısını göstermese de hattatların Kur'an'ı ezberlemek için geliştirdikleri berkenar mushaf düzeninde bir cüz 20 sayfa tutacak şekilde ayarlanmıştır. Toplam 600 sayfadır.

Kuranda 1 cüz nedir?

Cüz, Arapça'da "parça, bölüm" anlamına gelmektedir. Kur'an-ı Kerim'de 1 cüz 20 sayfadan oluşmaktadır. ... 30 cüzden ilk 29 tanesi toplamda 20 sayfadır. Son cüz ise 24 sayfadır.

Bulmacada yüz surat nedir?

Çehre, hem yüz hem de surat ifadesi anlamına gelir.

Yüz neresidir?

Yüz, canlıların başlarının ön bölümüne verilen isim: alın, gözler, burun, yanaklar, ağız ve çenenin oluşturduğu bütün. Surat, sima, çehre kelimeleri ile eşanlamlıdır.

Yüz tanıma nedir nasıl yapılır?

Yüz tanıma sisteminde, kişilerin yüzleri bir kamera ile çekilir ve analiz edilir. Sistem, gözler, burun, ağız ve çene kenarlarındaki mesafeler de dahil olmak üzere bütün yüz yapısını ölçer. Bu ölçümler bir veritabanında saklanır ve kullanıcı kamera önüne geldiği zaman yapılacak karşılaştırmalar için kullanılır.

Göz tanıma sistemi nasıl çalışır?

Cihaza bir kez tanımlanan personel bilgileri, göz tarama sonrası oluşturulan biometrik harita cihaz içindeki algoritma ile saklanır. Daha sonra her okutulmada cihazdaki kayıtlarla karşılaştırılarak tanımlama süreci gerçekleşir. Cihazın tanıma başarısı %99'dur.

Alni acik ne demek TDK?

Alnı Açık Yüzü Ak (olmak) deyiminin anlamı:Herhangi bir ayıbı, çekinecek bir durumu olmamak, iffetli ve şerefli olmak anlamlarına gelen bir deyimdir.