Kaymakamlık sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. Kaymakamlık sınavına kimler girebilir?
  2. Kaymakamlık başvuru ne zaman bitiyor?
  3. Kaymakam olmak için hangi eğitim kurumlarında okumak gerekir?
  4. Kaymakamlık alımları her yıl oluyor mu?
  5. Kaymakamlık sınavı için mezun olmak şart mı?

Kaymakamlık sınavına kimler girebilir?

Sınava Başvuru Şartları tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar). Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Kaymakamlık başvuru ne zaman bitiyor?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2021-Kaymakamlık) başvuruları 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında alındı. 10 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak 2021 Yılı Kaymakamlık Sınavı geç başvuru tarihi 10 Haziran 2021 olarak belirlendi. Sonuçlar 12 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

Kaymakam olmak için hangi eğitim kurumlarında okumak gerekir?

- İktisat, - İşletme, - İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Bu bölümlerden mezun olmuş kişiler kaymakam olabilmek için başvuru hakkına sahip hale gelir.

Kaymakamlık alımları her yıl oluyor mu?

Yılda kaç defa, hangi aylarda, ne kadar Kaymakam Adayı alınacağı Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine Bakanlık Makamınca kararlaştırılır. Kaymakam adaylığına giriş sınavları yılda ortalama bir kez yapılmaktadır.

Kaymakamlık sınavı için mezun olmak şart mı?

Kaymakamlık Sınavına kimler başvurabilir? bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yurt içindeki üniversiteler ya da YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerden mezun olmak gerekmektedir.