Ehliyet alırken hangi soruları soruyorlar?

İçindekiler:

  1. Ehliyet alırken hangi soruları soruyorlar?
  2. Ehliyet Sınavı Motor kaç soru?
  3. Ehliyet sınavı için kaç puan gerekir?
  4. A2 ehliyet sınavında kaç soru var?
  5. Trafikten kaç soru çıkıyor?
  6. Ilk yardım kaç soru?
  7. Ehliyet sınavına giderken ne alınır?

Ehliyet alırken hangi soruları soruyorlar?

Ehliyet sınavlarında ilk 4 defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 sınav hakkı daha kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

Ehliyet Sınavı Motor kaç soru?

Ehliyet sınavında 50 sorudan; 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 Tanesi motor, 6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır.

Ehliyet sınavı için kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavında istenilen başarı puanını yakalayamayan sürücünün direksiyon sınavına girmesi mümkün değildir. Bu nedenle sınava giren her adayın mutlaka 70'in üzerinde puan alması gerekir.

A2 ehliyet sınavında kaç soru var?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” sınıfları olmak üzere 12 İlk Yardım,23 Trafik ve Çevre, 9 Araç Tekniği ve 6 Trafik Adabı sorularından sorumlu olacaktır. Sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürmez.

Trafikten kaç soru çıkıyor?

Yazılı sınavda toplam 50 soru soruluyor. Bu 50 sorunun 27'si Trafik, 13'ü İlkyardım ve 10 sorusu da Motor konularından oluşuyor. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavı geçmek için en az 70 puan almak gerekir. 70 puan altı alanlar ikinci aşamaya geçemezler.

Ilk yardım kaç soru?

Sınavdaki soru dağılımı ise, ilk yardım dersinden 13 adet, Trafik ve Çevre dersinden 27 adet ve Araç Tekniği dersinden 10 adet olmak üzere 50 adet olacak şekilde belirlenmiştir. Sınava girecek olan bu adaylar ise 50 sorudan sorumludur ve sınav süresi 60 dakikadır.

Ehliyet sınavına giderken ne alınır?

Kursiyerlerin sınav sırasında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport (geçerlilik süresi devam eden) yanında bulundurması gerektiğini hatırlatmak.