Bebeğin göbeği düştükten sonra kanaması normal mi?

İçindekiler:

  1. Bebeğin göbeği düştükten sonra kanaması normal mi?
  2. Göbek düştükten kaç gün sonra banyo yapılır?
  3. Bebeğin göbek bağı düştükten sonra ne yapılır?
  4. Göbek kordonu düşünce ne yapılmalı?
  5. Yenidoğan bebeğin göbek kordonu ne zaman düşer?
  6. Göbek bağı iltihabı nasıl tedavi edilir?

Bebeğin göbeği düştükten sonra kanaması normal mi?

İyileşme sürecinde göbek bağı kenarında çok az bir kan görmek normaldir. Göbek bağı düştüğü zaman, bir yaranın kabuğu ayrılmış gibi çok az kanama meydana gelebilir. Göbek bağı ve tabanından irin gelmesi, kötü kokması, etrafında ki cildin kızarık ve şiş (ödemli) olması durumunda doktorunuza başvurabilirsiniz.

Göbek düştükten kaç gün sonra banyo yapılır?

Bebeği göbek bağı düşene dek silerek temizleyebilirsiniz. Göbek bağı ilk iki hafta içinde düşecektir. Göbek bağı düştükten 1 gün sonra da banyo yapabilir. Banyo suyu 35-37˚C, oda ısısı 22-26 ˚C olmalıdır.

Bebeğin göbek bağı düştükten sonra ne yapılır?

Göbek bağı düştükten sonra bu bölge kuruyarak kendi kendine şekillenecektir. – Bebeğinizi sıkı sıkıya naylon kumaşlar giydirmeden bölgenin hava almasını sağlayabilirsiniz bu da iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Daha cok pamuklu kıyafetler seçerek bebeğinizin göbek bağının ve cildinin nefes almasını sağlamalısınız.

Göbek kordonu düşünce ne yapılmalı?

Göbek bağı düşünce özellikle yaz aylarında hemen hemen her gün bebeğinize banyo yaptırabilirsiniz. Hijyen kurallarına uyarak doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde bakımını yaptığınız sürece göbek bağı iyileşecek ve yenilenecektir.

Yenidoğan bebeğin göbek kordonu ne zaman düşer?

Bebeğin Göbek Bağı 3-20 Gün Arasında Düşer Göbek düşme belirtileri arasında en rahat gözlemleyeceğiniz durum, bebekte kalan 2-3 cm uzunluğundaki kordonun yavaş yavaş kurumaya başlaması. Bu süreç başladıktan kısa bir süre sonra da söz konusu kordon düşüyor.

Göbek bağı iltihabı nasıl tedavi edilir?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.