Yargıtay kararları nereden bulunur?

İçindekiler:

  1. Yargıtay kararları nereden bulunur?
  2. Yargıtay Dosya no nasıl öğrenilir?
  3. İlam no nedir?
  4. Bir davanın dosya numarası nasıl bulunur?
  5. Yargıtay yeni bina nerede?
  6. Yargıtay kararı nasıl Aratılır?
  7. Mahkeme ilam nedir?
  8. Dava dosya numarasını nasıl öğrenebilirim?

Yargıtay kararları nereden bulunur?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargıtay Dosya no nasıl öğrenilir?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

İlam no nedir?

Bir yargılama sonucunda, mahkeme kararının yazıldığı ve taraflara verilen, imzalı ve mühürlü resmi belgeye ilam adı verilir. Her bir yazılı eda hükmü içeren mahkeme kararı ilam olmakla birlikte, uygulamada sıklıkla ilamlı ve ilamsız olarak bilinen icra takiplerinde karşılaşılır.

Bir davanın dosya numarası nasıl bulunur?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Yargıtay yeni bina nerede?

Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen yeni hizmet binasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı

Yargıtay kararı nasıl Aratılır?

İlgili dairelerce emsal kabul edilerek sisteme dâhil edilen kararlar arasında; ''Doküman içeriğine'', ''Daire'', ''Dairenin esas numarasına'', ''Dairenin karar numarasına'', ''Dairenin karar tarihine'', ''ilgili kavramlara'' ve ''ilgili mevzuat'' alanlarından en az birisine bilgi girilir ve 'Ara' düğmesine basılarak ...

Mahkeme ilam nedir?

ilam, mahkeme kararı, mahkemin vermiş olduğu son karar anlamına gelmektedir. İlam Bir hukuki terimdir. İlam denildiği yerde artık var olan hukuki ihtilafın sona erdiği ve bir yargı kararına bağlandığı anlamamız gerekir.

Dava dosya numarasını nasıl öğrenebilirim?

Dosya sorgusu yapabilmeniz için;
  1. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait tebliğnamenin numarası,
  2. Yargıtay Ceza Dairesi'ne ait esas numarası,
  3. Mahalli mahkemeye ait esas ve karar numarası,
  4. TC kimlik numarası gibi seçeneklerle dosya sorgusu yapabilir ve aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.