Banyo yaptıktan sonra gusül abdesti nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Banyo yaptıktan sonra gusül abdesti nasıl alınır?
  2. Gusül abdesti alırken kıllar kesilir mi?
  3. Cünüpken koltuk altı kesilir mi?
  4. Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?
  5. Adet bitince abdest almadan iliskiye girilir mi?

Banyo yaptıktan sonra gusül abdesti nasıl alınır?

GUSÜL ABDESTİ NASIL ALINIR? Gusül abdesti almak isteyen bir kişi, banyoya girmeden önce besmele çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. Daha sonra ise niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya der. Önce avret mahali denilen nokta temizlenir.

Gusül abdesti alırken kıllar kesilir mi?

Şayet kirlenmeye sebep olduğu düşünülerek tıraş edilirse, bunda da bir sakınca yoktur." (Nevevî, el-Mecmu, I/289). "Fıtrat beştir veya şu beş şey fıtrattandır: Sünnet olmak, kasıklardaki kılları tıraş etmek, tırnakları kesmek, koltuk altı kılları yolmak ve bıyıkları kısaltmak." (Buhari, libas 63).

Cünüpken koltuk altı kesilir mi?

Cünüpken vücuttan tırnak kesmek, saç sakal traşı olmak veya etek traşı, koltuk altı gibi temizliklerde bulunmak caiz mi? ... Cünüpken vücuttan tırnak kesmek saç sakal traşı olmak veya etek traşı, koltuk altı gibi temizliklerde bulunmak elbette uygun değildir.

Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?

he he. Kendi kafandan fetva vermissin avret yerindeki kılın uzunlugu gusle ve namaza mani olmaz lakin 40 günü geçirmek (harama yakın) mekruhtur. Haftada 1 ya da 15 günde 1 alinmasında sakınca yoktur.

Adet bitince abdest almadan iliskiye girilir mi?

1. Kadının âdetinin bitmesi gerekir. ... Yalnız Hanefîler, âdet kanının belirli âdet süresinin sonunda kesilmesi halinde, bir namaz vakti geçtikten sonra gusül yapılmasa da cinsî münasebetin caiz olacağını söylemişlerdir. (Yunus Vehbi Yavuz, “Hayız”, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 17, s. 53.)