YGS puanının üstüne okul puanı ekleniyor mu?

İçindekiler:

  1. YGS puanının üstüne okul puanı ekleniyor mu?
  2. TYT 130 puanla tercih yapılır mı?
  3. YKS 147 puanla nereye girebilirim?
  4. Ösym 146 puanla nereye girebilirim?
  5. TYT Barajı Gecemeyenler tercih yapabilir mi?

YGS puanının üstüne okul puanı ekleniyor mu?

YKS PUANINA OKUL PUANI EKLENİYOR MU? YKS sınav sonuçları içerisinde okul puanını da görebilecek olan öğrenciler, yerleştirme puanları ile tercihlerini buna göre gerçekleştirecek. OBP NASIL HESAPLANACAKTIR? Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir.

TYT 130 puanla tercih yapılır mı?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. ... Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

YKS 147 puanla nereye girebilirim?

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından 150'nin altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

Ösym 146 puanla nereye girebilirim?

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.

TYT Barajı Gecemeyenler tercih yapabilir mi?

Ancak YKS'de puanı geçemeyen adaylar, üniversiteye giremeyecek. Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 150 ve üzeri puan alan öğrenciler, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek.