Regaip gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Regaip gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir?
  2. Regaip kandili kuranda geçiyor mu?
  3. Regaip Kandili'nde hangi tesbihler çekilir?
  4. Regaip Kandilinde hangi dualar okunur?

Regaip gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir?

  • GÜNDÜZÜNDE ORUÇ TUTMAK. Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Kandilinin öncesinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. ...
  • KAZA NAMAZI VE NAFİLE NAMAZ KILMAK. ...
  • KUR'ÂN-I KERÎM OKUMAK. ...
  • TEVBE İSTİĞFAR ETMEK. ...
  • DUÂ ETMEK. ...
  • SALAVAT GETİRMEK.

Regaip kandili kuranda geçiyor mu?

Regaip kandili, Kur'an'da geçmez fakat tüm Müslüman alemi tarafından saygı duyulan bir gün olarak bilinir. Kur'an'da tam sekiz yerde 'reğabe' kelimesi geçmektedir. Regaip kandilinde Allah'ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

Regaip Kandili'nde hangi tesbihler çekilir?

İşte Regaip Kandilinde çekilecek tesbihler... 3 aylarda 111 defa 'Allahümme Salli Ala Muhammed' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. Daha sonra 1660 defa 'Ya Allah' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere 'La İlahe İllallah', 100 kere de 'Muhammedürresulullah' diye bu tesbihe devam edilir.

Regaip Kandilinde hangi dualar okunur?

Regaip Kandili'ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'rrahmâni'rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”