Boyunda şiş neden olur?

İçindekiler:

  1. Boyunda şiş neden olur?
  2. Boyunda solid kitle lezyonu nedir?
  3. Solid nodüler lezyon ne demek?
  4. Karaciğerde hipoekoik solid lezyon ne demek?
  5. Solid kitle ne demek?

Boyunda şiş neden olur?

Bir boyun şişliğinin en olası nedeni lenf düğümü olarak bilinen lenf bezlerinin enfeksiyonu yani iltihaplanmasıdır. Normalde boyun bölgesinde çok sayıda lenf bezi olmasına rağmen bunlar ele gelmezler.

Boyunda solid kitle lezyonu nedir?

Baş ve boyun bölgesinde yerleşen ve yerleştiği bölgede şekil değişikliği oluşturan her türlü tümöral oluşum yani şişlik “baş ve boyun kitlesi” olarak adlandırılır. Bu kitleler katı (solid) ya da içi sıvı dolu kese (kistik) şekilde yapılar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Solid nodüler lezyon ne demek?

Kist ya da sıvı alan içermeyen anormal doku kitlelerine solid nodül denir. Bunu nodüller vücudun farklı bölgelerinde iyi huylu ya da kötü huylu olarak öne çıkabilir. Sarkom ya da kordinom gibi onları oluşturmuş olan hücre tipine bağlı şekilde adlandırılır.

Karaciğerde hipoekoik solid lezyon ne demek?

Hipoekoik nodül durumu vücudun herhangi bir bölümündeki dokularda meydana gelen hasarlara denilmektedir. Bu tür nodüllere, karaciğer, tiroid, göğüs ya da rahim gibi bölgelerde rastlanabilmektedir. Hipoekoik Nodüller iyi huylu ya da kötü huylu olabilirler. İyi huylu tümörlerin vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Solid kitle ne demek?

Solid kitleler, meme dokusu üzerinde oluşmakta olan kitlelerdir. İçleri hücre dolu olmaktadır. kistlerden farklı olarak içerisinde düzensiz bir şekilde hücre çoğalması olmaktadır. Sertlik oluşturan bir yapıda bulunmaktadır.