Malatya'da kaç tane baraj var?

İçindekiler:

  1. Malatya'da kaç tane baraj var?
  2. Elazığda hangi baraj var?
  3. Karakaya Barajı Nerede Malatya?
  4. Boztepe Barajı Nerede?
  5. Sultansuyu Barajı ne zaman yapıldı?
  6. Ankara Kalecik Barajı Nerede?
  7. Elazığ hangi nehir var?
  8. Sultan suyu hangi ilimizde?
  9. Sultansuyu Harası kaç dönüm?
  10. Koyunbaba Barajı nereye bağlı?
  11. Elazığ'da kış nasıl geçer?
  12. Karakaya Barajı kaçıncı sırada?

Malatya'da kaç tane baraj var?

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda Malatya'da çok önemli su yapıları yapıldı. Malatya'da 8 baraj, 1 gölet inşa edildi. 9 sulama tesisi tamamlanarak toplamda 3 dekar arazi sulamaya açıldı.

Elazığda hangi baraj var?

Elazığ'da 13 baraj inşa edildi. 8 sulama tesisini tamamlanarak toplamda dekar arazi sulamaya açıldı.

Karakaya Barajı Nerede Malatya?

Karakaya Barajı, Diyarbakır ili Çüngüş ilçesi sınırları içinde, Fırat Nehri üzerinde, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin bir parçası olarak elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1976-1987 yılları arasında inşa edilmiştir.

Boztepe Barajı Nerede?

Boztepe Barajı, Malatya'da, Kuruçay üzerinde, sulama amacıyla 1994-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.300.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 81,00 m, normal su kotunda göl hacmi 83,70 hm³, normal su kotunda göl alanı 4,90 km²'dir.

Sultansuyu Barajı ne zaman yapıldı?

Sultansuyu, Malatya'da, Sultansuyu üzerinde, sulama amacıyla 1986-1992 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3.205.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 60,00 m., normal su kotunda göl hacmi 53,30 hm³, normal su kotunda göl alanı 2,26 km²'dir.

Ankara Kalecik Barajı Nerede?

Koyunbaba Barajı
YerKalecik, Ankara, Şabanözü
NehirTerme Çayı (Kızılırmak)
Başlangıç tarihi2011
Bitiş tarihi2014
3 satır daha

Elazığ hangi nehir var?

Fırat Doğu Anadolu nun en önemli akarsuyudur. Keban ilçesine kadar olan bölümü başlıca iki ana koldan oluşur. Bunlar Karasu ve Murat Nehirleridir. Elazığ ilinin sularını ise Murat ve onun kolları boşaltır.

Sultan suyu hangi ilimizde?

Sultansuyu Harası - Malatya Akçadağ ilçesi sınırları içinde bulunan Sultansuyu Harası, Malatya'nın 27 kilometre batısında Malatya-Kayseri karayolu üzerinde Sultansuyu vadisinde bulunmakta olup, Malatya Erhaç havaalanı ile Tohma Vadisi arasındadır.

Sultansuyu Harası kaç dönüm?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazeteci Hülya Kaya'nın, “Sultansuyu Harası'nın 55 dönüm büyüklüğündeki arazisi ve bu arazileri üzerindeki çok sayıda sosyal tesisi uzun vadeli olarak kiralayan YAREN İnşaat adlı firmanın size yakın olduğu yönünde kamuoyunda dillendirilen iddialar var.

Koyunbaba Barajı nereye bağlı?

Koyunbaba Barajı
YerKalecik, Ankara, Şabanözü
NehirTerme Çayı (Kızılırmak)
Başlangıç tarihi2011
Bitiş tarihi2014
3 satır daha

Elazığ'da kış nasıl geçer?

Elazığ iklimi, Akdeniz ve karasal iklim arasında bir geçiş özelliği de gösterir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve sert geçer. Isı -15°C ile +42°C arasında seyreder. Senelik yağış ortalaması 433 mm'dir.

Karakaya Barajı kaçıncı sırada?

Karakaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde Fırat Nehri üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 1.800 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 3. Diyarbakır'ın ise en büyük enerji santralidir.