Üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş nasıl yapılır?
  2. Bir kaç üniversiteye yatay geçiş başvurusu yapılabilir?
  3. Üniversiteden üniversiteye geçiş ne zaman?
  4. Üst üste yatay geçiş yapılır mı?
  5. Yatay geçiş yapan bir daha yatay geçiş yapabilir mi?

Üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş nasıl yapılır?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Bir kaç üniversiteye yatay geçiş başvurusu yapılabilir?

Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.

Üniversiteden üniversiteye geçiş ne zaman?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Üst üste yatay geçiş yapılır mı?

Cevap ne yazık ki hayır. Bir öğrenci yalnızca iki kez başvuru yapabilir. Bir kez reddedilmiş öğrenci sonraki dönem tekrar başvuru yapabilir. Ve ayrıca belirtmekte fayda var eğer yatay geçiş yaparsanız bir daha yapma şansınız yok.

Yatay geçiş yapan bir daha yatay geçiş yapabilir mi?

Cevap 11 - Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.