Phaselis giriş ne kadar?

İçindekiler:

  1. Phaselis giriş ne kadar?
  2. Phaselis giriş ücretli mi?
  3. Phaselis kimler yaşamış?
  4. Faselis denizi nasıl?
  5. Phaselis girişi kimlere ücretsiz?
  6. Phaselis Antik Kenti hangi günler açık?
  7. Phaselis mangal yakılır mı?
  8. Phaselis Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?
  9. Phaselis antik kentinde neler var?
  10. Faselis kaçta açılıyor?
  11. Phaselis Müze Kart geçiyor mu?
  12. Müzelere giriş öğretmenlere ücretsiz mi?
  13. Müzekart öğretmenlere ücretsiz mı?
  14. Phaselis hangi gün kapalı?
  15. Phaselis ne zaman açılıyor?
  16. Phaselis te ne yapılır?
  17. Phaselis Plajına nasıl gidilir?

Phaselis giriş ne kadar?

Phaselis Plajı, Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden Phaselis Antik Kenti'nde bulunuyor. Burası tıpkı Patara gibi tarih kokan antik limanlardan oluşan bir plaj. Phaselis Antik Kenti giriş ücreti 2021 yılında 55 Türk lirası. Ayrıca girişlerde öğretmen kimlik belgesi ve müzekart geçerli.

Phaselis giriş ücretli mi?

Antik kent ve plajlar 15 Nisan – 2 Ekim tarihleri arasındaki yüksek sezonda 08.00-19.00, 3 Ekim – 14 Nisan tarihleri arasında ise 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık durumdadır. Plajlara ulaşmak için antik kentin içinden geçiyorsunuz. Phaselis Plajı giriş ücreti 30 tl dir.

Phaselis kimler yaşamış?

Faselis
Tarihçe
Kültür(ler)Helenistik dönem, Roma dönemi, Bizans dönemi, Selçuklu dönemi
Bağlı olduğuPers
İlgili kişi(ler)Kayra Satrabı Mausolos, Lmyra'nın Kralı Perikles, Büyük İskender
Olay(lar)İmparator Hadrian 129'da ziyaret
9 satır daha

Faselis denizi nasıl?

Temiz ve berrak deniz suyu yılın genelinde dalgalı. Güney Liman Plajı, Phaselis Antik Kenti girişine en uzak noktada yer alıyor. Yoğun günlerde otopark sıkıntısı ve kalabalıktan dolayı sıkıntı yaşanabiliyor. Güney Liman Plajı, kum ve çakıl taşlı.

Phaselis girişi kimlere ücretsiz?

Phaselis Giriş Ücreti 2021 2021 yılı Phasalis Antik Kenti giriş için gişeden 60 TL karşılığında Müzekart alarak bir yıl boyunca tüm müzelerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Phasalis Koyu ve Antik Kenti'ne öğrenci ve öğretmenler ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar.

Phaselis Antik Kenti hangi günler açık?

Phaselis Ören Yeri ve Müzesi, Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında açık.

Phaselis mangal yakılır mı?

Bu arada söylememe gerek yok belki ama Phaselis Antik Kenti'nde mangal kesinlikle yasak. Çok abartmadan yanınızda getireceğiniz yiyecekleri burada yiyip çöpünüzü kaldırabilirsiniz.

Phaselis Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?

Antik kent, özellikle gerisindeki ormanlarla kaplı Toros Dağlarının kerestesini Akdeniz limanlarına sevk etmek için kurulmuş olmalıdır. Ana hatları ile bölgenin tarihi kaderini paylaşan Phaselis, bazen Likya bazen de Pamfilya Bölgesi şehri olarak gösterilir.

Phaselis antik kentinde neler var?

Roma Hamamı, Agoralar, tepedeki akropol, su kemerler ve Hadrianus kenti ziyaret sırasında mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Phaselis Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar? Phaselis Antik Kenti ören yerini gezip görebilmeniz için ücret ödemeniz gerekmektedir.

Faselis kaçta açılıyor?

Phaselis Ören Yeri ve Müzesi, Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında açık.

Phaselis Müze Kart geçiyor mu?

Müzekart'la giriş yapılabilen bir plaj: Phaselis, Tekirova, Türkiye - Tripadvisor.

Müzelere giriş öğretmenlere ücretsiz mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu ifade edildi.

Müzekart öğretmenlere ücretsiz mı?

anne, baba, eş ve çocuklarına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özelilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlere On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart düzenlenebilir.

Phaselis hangi gün kapalı?

Phaselis Ören Yeri ve Müzesi, Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında açık.

Phaselis ne zaman açılıyor?

NG Phaselis Bay 2021'de açılacak.

Phaselis te ne yapılır?

Phaselis Gezilecek Yerler
  • Nekropol (Antik Mezarlık) Bahsettiğim yoldan devam edince Tapınak kalıntılarından sonra Antik Kent'te ilk karşımıza çıkan kalıntıların olduğu alandır. ...
  • Antik Kent Kuzey Limanı ...
  • Antik Kent Su Kemeri. ...
  • Hadrianus Agorası ...
  • Domitianus Agorası ...
  • Hadrianus Kapısı ...
  • Güney Liman. ...
  • Phaselis Antik Tiyatrosu.

Phaselis Plajına nasıl gidilir?

Antalya İline Bağlı Kemer İlçesinin Çamyuva Mahallesi yakınlarında bulunan bu antik kente gelmek için, Kemer- Fenike Yâda Fenike –Kemer yönünde gelmeniz gerekmektedir. Kumluca-Kemer yolu yol üzerinde Phaselis Antik Kenti tabelaları takip ederek antik kente ulaşabilirsiniz.