Balikesir Avşa Adasi nerede?

İçindekiler:

  1. Balikesir Avşa Adasi nerede?
  2. Balıkesir Avşa Adası Hangi ilçeye bağlı?
  3. Avşa adası nasıl gidilir istanbuldan?
  4. Avşa Adası deniz temiz mi?
  5. Balikesir Avşa arası kaç saat sürer?
  6. Istanbul Avşa arası arabayla kaç saat?

Balikesir Avşa Adasi nerede?

Avşa Adası, Marmara Denizi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Erdek'e gemi ile yaklaşık 2 saatlik bir uzaklıkta yer almaktadır. İstanbul'a ise 2.5 saatlik bir uzaklıktadır. Bu ada Balıkesir ilinin Marmara ilçesine bağlıdır.

Balıkesir Avşa Adası Hangi ilçeye bağlı?

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. İlçe merkezine 11 km, il merkezine 155 km uzaklıktadır. Avşa adasının diğer adı "Türkeli" adasıdır. Fakat "Türkeli" ismi "Avşa" olarak değişmiştir.

Avşa adası nasıl gidilir istanbuldan?

Avşa Adası'na İstanbul Yenikapı, Bostancı ve Avcılar'dan İDO deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakika uzaklıktadır. Yaz sezonunda İstanbul'dan her gün deniz otobüsü seferleri yapılmakta olup, hafta sonları ek seferler yapılmaktadır. Sonbahar ve İlkbahar dönemimde ise İDO seferleri sadece hafta sonu gerçekleşmektedir.

Avşa Adası deniz temiz mi?

Avşa Adası denizi en temiz Marmara Bölgesi tatil beldesidir. Avşa Adası'nın denizi derin değildir. Avşa'nın deniz suyu az tuzludur. ... Sezon boyunca oldukça fazla tatilciyi ağırlayan Avşa Adası uygun tatil fiyatları ile de tatilcilerin en fazla tercih ettiği bölgelerden olmaktadır.

Balikesir Avşa arası kaç saat sürer?

Yani yaklaşık olarak 2 saat 20 dakika süren yol bulunmaktadır. Balıkesir Bandırma arasında ki mesafe 1 saat 20 dakikadır. Bandırma Erdek arası mesafe de 22 dakikadır.

Istanbul Avşa arası arabayla kaç saat?

Kendi özel aracınız ile gitmek istiyorsanız öncelik olarak İstanbul'dan Tekirdağ iline gitmeniz gerekiyor. Tekirdağ'da bulunan Akport limanında bulunan ve araç kabul edilen vapurları ile yolculuk yapmalısınız. Akport limanı üzerinden Avşa yaklaşık 3 saat kadar sürmektedir.