Sinop nükleer santrali hangi aşamada?

İçindekiler:

  1. Sinop nükleer santrali hangi aşamada?
  2. Sinop nükleer santral ihalesi kim aldı?
  3. Türkiye'ye kaç tane nükleer santral yapılacak?
  4. Türkiye'de nükleer enerji var mi?
  5. Akkuyu Nükleer Santrali kaça mal olacak?

Sinop nükleer santrali hangi aşamada?

Rapora göre daha sonra kurulacak “proje şirketi” tarafından yapılacak santralin sahadaki kazı çalışmalarının 2021 senesinde başlaması ve ilk reaktörün 2031 senesinde devreye alınması planlanıyor.

Sinop nükleer santral ihalesi kim aldı?

Anlaşma uyarınca, santrali işletecek konsorsiyum Japonya, Fransa ve Türkiye'den oluşacak; Türkiye'den kamu adına Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) I, iki Japon şirketi toplam 0 ve Fransız ortak ! hisse sahibi olacaklar.

Türkiye'ye kaç tane nükleer santral yapılacak?

Türkiye 3 ayrı nükleer santral projesi için düğmeye basmış durumda. 4'er reaktör ve toplam 9.280 megavat kurulu güce sahip Akkuyu ve Sinop'a inşa edilecek nükleer santrallarda önemli mesafe alınırken, Trakya'nın konuşulduğu üçüncü santral için yer belirleme çalışmaları sürüyor.

Türkiye'de nükleer enerji var mi?

İlk nükleer güç santrali, Mersin'in Gülnar ilçesinde yükseliyor. Akkuyu Nükleer Santrali tamamlandığında megavatlık güç ile Türkiye'nin kesintisiz enerji kaynağı olacak. Türkiye'nin 2000 yılında 27,3 gigavat olan elektrik toplam kurulu gücü, 2019 yılı sonunda 3,5 kat arttı, 91,3 gigavat seviyesine ulaştı.

Akkuyu Nükleer Santrali kaça mal olacak?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulum maliyetinin 20 milyar dolar olacağı açıklanmıştır. Bu maliyetin tamamı Rusya Fedarasyonu'na bağlı devlet kurumları tarafından karşılanacak olup maliyetin ödenmesi amacıyla ülkemiz 15 yıl boyunca üretilecek enerjinin yarısına 12,35 dolar-sent/kWh fiyatla alım garantisi vermiştir.