Doğal antibiyotik sarımsak nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Doğal antibiyotik sarımsak nasıl kullanılır?
  2. Sarımsak iltihabı kurutur mu?
  3. Iltihaba sarımsak iyi gelir mi?
  4. Yaraya sarımsak sürmek iyi gelir mi?

Doğal antibiyotik sarımsak nasıl kullanılır?

Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.

Sarımsak iltihabı kurutur mu?

Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Iltihaba sarımsak iyi gelir mi?

- Sarımsak ve soğan, doğal iltihap sökücüdür. Bundan dolayı vücudun iltihap ve enfeksiyonlardan arınmasını sağlar. Özellikle idrar yolları iltihabı için soğan ve sarımsak tüketilmesi tavsiye edilir.

Yaraya sarımsak sürmek iyi gelir mi?

- Sarımsak iltihaplanmayı önler. Örneğin elinize kıymık battığı zaman yaranın üstüne sarımsak koyup bant yardımıyla örtün. Bir buçuk saat sonra kontrol edin, kıymık çıkarılması daha kolay bir hale gelmiş olacaktır. Bir cımbızdan yararlanarak kıymığı elinizden artık daha rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.